Sojini trganci
imam recept za sojine zlicnike. delala jih se nisem,tako da ti ne vem povedati,kako uspejo,kaksni so…
1 jajce
1 jogurt /sojin ali navaden/
malo muskatnega orescka
sol,poper
sojina moka
jajce zmesas z jogurtom,dodas zacimbe in primesas sojino moko. z zlico oblikujes zlicnike in jih zakuhas v slano vodo.
upam,da bo v pomoc ! petra
Če se spomnim na recept iz knjige Osnovna kuharija, ki jo imam doma, bi tisti recept za špecle najbrž lahko porabila tudi za te sojine. Tam se sveže pripravljeni špecli skuhajo in potem z eno vrsto legirja iz sira, jajc in kisle smetane zapečejo v pečici. Meni je zelo dobro, je pa tudi zeloooo nasitno.
Poizkusi, ali pa jih poizkusi pripraviti tako kot običajne testenine za prilogo, skuhane in samo zabeljene z malo drobtinic ali olivnega olja.
lp tinca
Jaz bi rekla enako kot Tinca, če si prav predstavljam sojine špecle. Namreč da so to pač špecli (iz mleka moke in jajca), le da je namesto bele uporabljena sojina moka.
Na enem srečanju Prehrane jih je Kroki naredila z omako iz belušev in smetane (če se prav spomnim), vse skupaj je zapekla v pečici. Hehe, definitivno pa se spomnim, da je bilo zelo dobro :-))
Torej, kakršna koli omaka ali preliv, ki sicer gre običajno čez testenine. Mi doma najraje čez kuhane špecle prelijemo smetanovo omako, še malo naribanega sira in zapečemo v pečici. Ja, nasitno…
LP Mimi
Pa da poročam. Naredila sem jih z rižem. Ni bilo preveč dobro. Kuhali so se toliko časa kot riž, pa se mi je kljub temu zdelo, da niso kuhani (čeprav na deklaraciji piše, da so kuhani v 12 minutah). Bili so taki “žvekavi”. in predvsem brez okusa (čeprav je bil riž okusen). Moram probat in jih malo prej namočiti. Ali kaj drugega predlagate?
Forum je zaprt za komentiranje.