Ovčje stegno
Jagnjetina ima kar močan okus, tako da bi jaz dala zraven kaj kar paše k divjačini – morda kar kruhov ali skutin cmok, če boste delali omakco k pečenki. Sicer pa skupaj s stegnom pečen krompir v kosih, vmes pa na kose narezano korenje, na četrtinke narezana rdeča čebula… Ali pa kak zelenjavni narastek (npr. grajska mešanica zapečena z bešamelom…). Pasala bi tudi pečena zelenjava na žaru ali kaj podobnega. Predvsem pa naj bo meso prej kar nekaj časa v paci, peče pa naj se počasi in na nizki temperaturi toliko časa, da praktično samo odstopi od kosti.
lp tinca
spomladanska jagnjetina-cas okrog 1.maja- se postreze z mladim pecenim krompirjem. zelo dobro gre zraven tudi na krhlje narezana cebula,na debelejse rezine narezana paprika in paradiznik in seveda krompir – pa pod peko narejena !! to je pac za cas,ko se pece zunaj. sedaj doma-pecen krompir pa kaksna bolj nezna zelenjava-lahko samo na sopari. ce imas priliko-motovilec v solati!! pa dober tek ! petra
Ob naslovu se mi kar sline pocedijo,
stegno mi večer pred peko namažemo z mešanico olivnega olja, medu in dijonske gorčice, malo timijana in rožmarina, pa soli in česna tudi ne sme manjkati.
Naslednji dan roma v pečico, obložim ga s korenčkom, šalotko, koromačem in pečem res počasi. Zraven včasih kuskus, pečen krompir, pire krompir.
Dober tek, Neja
Forum je zaprt za komentiranje.