cafetiera spet
Imela sem eno interšparovo kofetjero, ki sem jo uničila s pranjem v pomivalnem stroju. Sedaj imam namen kupit novo v Mullerju, pa me zanima, ali se Bialletijeve in ostale lahko perejo v pomivalcu ali je to za vse odsvetovano.
Saj vem, da je bolje, če se kofetjero fajn “nažmaha” z okusom kave, ampak mene zelo moti, ker se te moje interšparove nikakor ni dalo lepo oprati od zunaj in so me ti zunanji madeži zelo nervirali.
Draga Aja!
Kafetjere se ne sme prati v pomivalcu, pa če je še tako umazana!
Jaz jih imama 4, eno Bialetti in 3 Lagostina. Vsako po uporabi le temeljito sperem pod vročo vodo in to je to.
Če te pa umazanija na zunanjem delu tako moti, lahko podrsaš z gobico in blagim čistilom, ampak le zunanji del.
Pozdrav,
Pati
Hej!
Nikoli ne peri v pom. stroju, še notranjost z milnico odsvetovana.
Ni dolgo tega, kar sem nepisala nekaj osnovnih navodil za vzdrževanje.
Občasno odstranim vodni kamen.
Je pa res, da Bialetti proizvaja iz razločnih , tudi bolj oplemenitenih materialov in zunanjost dolgo obdrži dolgo sijaj. cena tudi temu primerna.
Lahko pobrskaš v iskanju.
LP
Jaz pomivalca se nimam, kafetiero iz nerjavecega jekla pa po uporabi razderem, dele pomijem z detergentom in dobro sperem pod tekoco vodo – tako kot vso ostalo posodo. Kadar se v spodnjem delu nabere apnenec, vanjo vlijem kis za nekaj ur. Imam jo ze nekaj let, pa je se vedno kot nova (prejsnja, ki sem jo uporabljala se na plinskem stedilniku, ni imela take srece, zdajsnja je videla pa samo steklokeramiko).
Aluminijaste stvari se znajo v pomivalcu res unicit, ker so detergenti, namenjeni pomivanju v pomivalnem stroju, mocno jedki – znamka po mojem pri tem nima kaj dosti, vazen je material.
“Zmaht”, ki pride od zastarane usedline, mi pa ni po okusu in konec, ceprav sem tovrstne nauke ze poslusala.
lp, proxima
Jaz jo približno 2 x na leto dam v pomivalni stroj. Se lepše sčisti tisto sito v sredini. Sicer jo pa samo splaknem. Da je postala grda, je pa odvisno od materijala. Tudi moja je grda, a kuha dobro kavo. Za serviranje pa jo itak prelijem.
Forum je zaprt za komentiranje.