Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika arasidovo maslo

arasidovo maslo

ga kaj uporabljate? kako ? pred kratkim smo govorili o uporabi, energetski vrednosti….nihce ni vedel kaj dosti povedati.. 🙂 ….kaj vec o tem ? lp petra

Moja hčerka ga je kar tako, meni je pa najboljši na toastu in polit z medom. O energetski vrednosti ne bom govorila.

več si pa preberi na RTV Slovenija

LP Mateja

Ameriška različica je res nezdrava – res vsebuje veliko hidrogeniranih maščob, soli in/ali sladkorja in drugih aditivov. Zato jaz kupujem čisto naravnega v bio trgovini, kjer je le ena sestavina – arašidi. Čeprav so tudi ti praženi, vendar je tako maslo vseeno bolj zdravo kot komercialne oblike. Res ima visoko kalorično vrednost, ampak če ga v pravi količini vključimo v jedilnik, ni nikakor prepovedano, tudi za hujšajoče ne.

Jaz ga imam najraje na polnozrnatem kruhu ali pa namazanega na piščančji file. Tudi kar tako z žlico je zelo užitno 😉

P.S. ocvrt sendvič??? (glej zgornji link) kako pa to izgleda?

Jaz si ocvrt sendvič predstavljam kot pohano šnito, namazano nato z arašidovim maslom in narezanini kolutki banane gor.

Mora biti kar dobro, dokler ne pričneš preračunavati energetsko vrednost in maščobe. Po moje mora biti vsega za cel teden, tako kot pri krhkih flancatih. Sem naredila iz ene mas. Prišli sta dve veliki skledi. Samo ko je mož preračunaval energetko vrednost je prišel na 9000 kcal. Osnovne mase ni veliko, samo potem pride olje in na koncu še potresen sladkor. Pa se nabere.
Mi je kar malo pobral veselje, pa sem si vseeno privoščila nekaj koščkov. So pa zato obiski z veseljem jedli. Ni nič ostalo.

Jaz sem zadnjic jedla kuhano mesano zelenjavo polito z arasidovo omako. Slisi se mogoce malo cudno, ampak meni je bilo ful dobro :))

Pozdravcek, Majuska

<http://majuska.moj-album.com/>

hvala za odgovore. med tem sem tudi na internetu kar nekaj nasla. zelenjava,piscanec …enkrat moram poskusiti. lp petra

Majuska, to tudi jaz delam 😉

petra, sedaj sem se spomnila še na bolj pregrešne variante – arašidovo maslo premešaš s segreto nutelo, namažeš palačinke, smetana … pomojem bi bilo super 🙂 Ali pa narediš Snickers kupo – vanilijev sladoled, prelit z mešanico arašidovega masla in karamelnega preliva ter posut z neslanimi praženimi arašidi in naribano čokolado …. OK, zdaj pa dovolj, da preveč zavzeto teoretiziranje ne bo prešlo v prakso (pri meni, seveda) 🙂

omamno, moram reci !! 🙂 petra

Arašidno maslo mažemo na kruh, gor položimo še nekaj rezin banane.

Radi ga imamo s kitajskimi in tajskimi jedmi, s kuhanim rižem, njam.

Lp Neja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close