za Sonce rumeno
Najprej opravičilo ostalim, ker tema ne sada ravno v prehrano. Sonce rumeno: Te iščem pa ne najdem, zato te prosim, da se mi javiš na e-mail: micadebeljak@email.si. “Nekje” sem si pogledala tvoj album slik, opazila, da si zelo lepo naklekljala nekaj čudovitih čipk, poslala sporočilo, a ga verjetno nisi prejela,. V septembru sem se tudi sama pričela učiti premetavati kleklje, zato so mi v oči padli tvoji izdelki. Prosim, javi se, če ti ni težko. Tebi in vsem ostalim pa lep pozdrav, Mica
tudi jaz sem si ogledala tvoje mojstrovine. zelo lepo !! sama klekljam ze od majhnega /sem iz tistih koncev/ .zanima me,kje si se naucila kleklanja? ce se ne motim, si iz dolenjske. veckrat so me ze sprasevali, kje bi se lahko kleklanja naucili/tu v lj oz.okolici /. mogoce ti lahko pomagas!? lp petra
Ojla Petra.
Ja, Dolenjska tukaj :-)))
Pri nas je bil tečaj pri nunah – verjetno je še. Hodila sem dve leti, da sem se naučila klekljanja osnov, več ne znam. Bi še, pa enostavno ni bilo časa za vse, nekaj je bilo treba opustiti. Mogoče spet čez leta probam nadaljevat.
Kje se pa to nauči v LJ pa ne vem.
Mica, tvojega odgovora še nisem dobila, upam da je mail prišel do tebe.
Pozdravček.
Hej, sonce!
Pri nas tako lepo siješ, je pa burja tudi huuuuda:)
Nič zato, glavno da je sonček!
Si prava mojstrica, kapo dol. Še moja soseda te je pohvalila, pa ima znanja veliko.
Še nekaj: pri nas imamo od novega leta tudi Hofer trgovino. In moj edini nakup ?
1.
pregrešno dobri medenjaki z vsemi meni ljubimi začimbami, orehi, mandeljni in lešniki, pa nekateri še s čokolado obliti; v lični škatli.
Nurenberger Elisen … Bili so celo v akciji. Ne dragi.
2. suhe slive v prelivu temne čokolade; tudi v lepi embalaži in vsak tak čokoladek v štanjol zavit.
Če kje zaslediš, kar kupi. Ne bo ti žal:)))
Lep pozdravček na Dolenjsko Babi
Hej Sonce rumeno, prejela sem tvoj meil, ga odprla danes, odgovorim še danes. Pozdrav tudi Petra tebi. Praviš, da si doma v okolici Ljubljane, no, jaz sem septembra začela hoditi na tečaj klekljanja v Bitnje k Ženskemu ustvarjalnemu krožku URŠULA. Smo kar pisana druščina, ob sredah, od 17. do 19. ure ustvarjamo čipke in izdelujemo vajenice – slepi ris, posukani ris, platence, polpremet…., v gasilskem domu v Bitnjah, ob četrtkih pa še kaj drugega: kvačkanje, pletenje, vezenje, glina, slikanje na svilo, steklo, mozaik, okraski za veliko noč, pirhi, vizitke, venčki….. Pripravimo razstavo narejenih izdelkov. Sprejmemo tudi nove člane. Na koncu »šolskega« leta se odpravimo na izlet. Lani smo bili na splavarjenju, v Dravogradu smo si ogledale razstavo čipk, predlani pa smo šle v Idrijo, si ogledale čipkarsko šolo, muzej Antonijev rov, muzej v Kobaridu, se odpeljale čez Vršič v Lovski dom pod Stolom na večerjo in se imeli obakrat zelo fajn. Letos pa planiramo obiskati Šavrinke, o tem bi nam pa Babi lahko kaj povedala in svetovala, kako naj se »obrnemo«, da bo bolj pestro. Lep pozdrav vsem skupaj Mica
Naj še jaz pristavim svoj lonček, čeprav ne bo ista vsebina. Mica, se malo oglašaš, saj se tudi jaz ne, ampak ti moram povedati. Lani si delila bučino seme in sem posadila. Zrasla je ogrooomna buča. Vsem sem jo razkazovala in vedno sem omenjala od kje ima korenine. Mica, hvala. Leto prej pa mi hokaido buča ni ratala.
lp vsem.
Hvala za pozdrave, sedajle bom odgovorila kar večim. MimiN, res se imamo fino. V tej “šoli” so zastopane vse generacije od vnukinj, mamic in babic.
Lojzka živjo, me veseli, da ti je buča ratala. Jaz sem imela posajene “kar nekaj”, pa so potem ratale samo okrasne. Ker če so grenke, ko jih na odrezanem probaš, niso za v lonec. Odločila sem se, da bom posadila le špagetarice, buternut in hokaido in to seme, ki ga bom kupila, ker se rade požlahtajo. No, lani sta mi zrasli tudi dve buternut, ki sem jih porabila pred novim letom, do takrat pa sta krasili košaro pred vhodom. Sem ugotovila, da je najbolje posaditi samo jedilne buče, okrasne pa po možnosti daleč stran. Pa še to. Če se buča s svojimi rozgami sprehaja po vrtu, jemlje hrano drugim rastlinam, zato je najbolje, da so speljane kam na ograjo, pri korenini pa morajo imeti dovolj in še več pognojeno.
Da se ne oglašam tako pogosto pa je vzrok v temu, da doma še nimam interneta, delam pa bolj poredko. Lep malo toplejši pozdrav vsem forumovcem na Prehrani. Mica
Babi!
A veš da smo ravno danes imeli debato da smo spet izviseli za eno trgovino na našem koncu – Hoferja namreč ni tukaj in tudi prav blizu ne.
Bom pa naslednjič ko bom v LJ zavila vanj in pogledala za temi dobrotami, katere omenjaš. Že ob samem branju o teh dobrotah imam polna usta sline :-)))))
Pozdrav na tvoj konec iz Dolenjske.
Jaz za Hoferjem ne bi glih jokala. Sem šla zadnjič pogledat, pa sem prišla tudi ven praznih rok. Ne vem, mi ni všeč. Pa tudi cenovno ugoden se mi glih ne zdi. Sicer pa, kakor kaj, no.
Aja. Pa nick sem spremenila. Prej sem bila Jzst.
Hej, Suzi !
Potem se tudi ti nisi v trgovini najbolj znašla 🙂
Tista dva artikla, ki sem ju omenila zgoraj, sta bila res greha vredna in cenovno zelo ugodna.
Seveda ju ni več dobiti:(
Cena ugodna pa zaradi novoletne ponudbe in v čast novi trgovini.
Izdelki v albumu lepi. Pohvala obema, tebi in hčerki.
Lep vikend Babi
Center tehničnih strok in osebnih storitev, vsaj včasih se je šola tako imenovala (nasproti stadiona). Najbolje pa je, da pokličeš direkt v Idrijo. Telefonske na žalost zdajle nimam, pa to sploh ne sme bit problem. Mislim, da ima Tončka Černilogar tudi tečaj v Ljubljani, samo ne vem točno kje. Se lahko pozanimam.
Če se ne motim, je še vedno enkrat na mesec srečanje ljubljanskih klekljaric v etnografskem muzeju
Je pa v Idriji vsako leto v času idrijskega čipkarskega festivala tudi tedenski tečaj klekljanja.
lp Klara
Forum je zaprt za komentiranje.