Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pogrevanje jedi

pogrevanje jedi

ostalo je nekaj rižote z morskimi sadeži. ali bo jutri to še dobro?

A si mogoče z Lune?

Eni nas imate pa s takim vprašanji za norce.

Prilep fotografijo, da vidimo koliko je ostalo.

za norce ali ne, res me zanima. Je v družini pač samo en ljubitelj morskih sadežev. L.p.

Jaz bi jo pogrela in pojedla.

Tudi jaz jo ne bi vrgla stran, ampak pogrela naslednji dan in pojedla.

Jaz je ne bi, z morskimi sadeži se ni za igrat, se menda hitro kvarijo.
Drugo bi bilo, če bi bila npr. zelenjavna rižota. A tudi če si jo že pojedla, ni treba past v paniko, najbrž ne bo nič, a vseeno, ziher je ziher.

Pri nas je tudi samo en ljubitelj morskih sadežev, namreč jaz :-))

Moram reči, da ziheraško prakticiram tako, da dejansko naredim samo eno porcijo omake iz morskih sadežev. Posebej skuham riž, drugim ga zmešam z drugo omako, sebi morske sadeže.

Morski sadeži so res zelo pokvarljivi, to zagotovo velja za sveže. Kako je s toplotno obdelanimi, ne vem. Verjetno je tudi odvisno, kakšni sadeži, so bili prej zamrznjeni, kaj je namešano noter itd.

Tudi če si jih pojedla, sem prepričana, da je bilo vse v redu :-)) Jaz sem pač ziheraš. LP, Mimi

ne bi je grela !! morski sadezi morajo biti res svezi…tudi na sveze pripravljeni. bolj sigurno je,ce jo vrzes. petra

Tudi jaz jih ne bi pogrevala. Je pa res, da sem med tistimi, ki ne pogrevajo skoraj nič (razen juh), ker doma tega nikoli nismo počeli in me zato vedno skrbi, da se ne bi zastrupila;)

Baje je nevarnsost pogrevanja opisana v knjigi z naslovom Proč s kuhinjskim loncem, ki si je žal še nisem utegnila nabavit, a se pogrevanju kljub temu izogibam, ker mi tako narekuje že čista inutuicija…

torej, rižota je še kar v hladilniku, danes gre pa v smeti (žal, pa morda veselje za okoliške mačke). bomo vedeli za drugič, da skuhamo manjše količine. hvala za mnenja.

Zakaj pa ne bi pojedla hladne ? Poskusi, ničesar pogrevati je zlato pravilo in marsikaj se lahko tudi hladno poje.

L P E.

Se strinjam z Evo, če že ostane in če je sila :)) (beri: če se ti ravno ne da ali nimaš časa kuhat), je še vedno bolje pojest hladno kot pogrevat, seveda pri jedeh, kjer je to možno oz. “prebavljivo”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close