domača bitter čokolada
V trgovskem centru Marcator v Logatcu, pred novim letom sem jo pa videla tudi v Tušu, kasneje pa ne več. Kaže, da je to dobra roba. Ta kakav sem si kupila, ko bom dela temno pecivo, za not dat, mi je bolj gušt temno pecivo, kot pa nekaj koladrajsastega.
Čokolado se pa pripravljam, da bi jo res enkrat sama naredila. LP
Pravi kakao se dobi v vsaki trgovini, pakiran je v vrečkah enako kot čokolada v prahu (v nasprotju z Benkotom, ki je granulat v večji plastični embalaži). Kakao v prahu izdeluje in prodaja Gorenjka (enaka vrečka kot čokolada v prahu, tako da moraš prav prebrati napis) – rekla bi, da je dober, po vzoru njihove enako dobre čokolade. Potem je kakao od Kraša. Kolikor sem gledala, ni praktično nobene razlike med % kakava Gorenjke ali Kraša. Potem je tale moder holandski, pogledala sem samo %, ni razlike, preizkusila ga nisem. Potem pa so izbrani kakavi v butičnih tujih trgovinah, duty free-jih, ki sem jih samo gledala, spoznam pa se ne. Verjetno so exellent.
Lepo temen biskvit pride s katerim koli od teh kakavov, v soboto sem dala 1 1/2 žlice v biskvit iz 5 jajc. Ko mešaš, je masa svetlorjava, prvič sem bila zelo razočarana, vendar ko se speče, je biskvit temen kot jedilna čokolada. Preverjeno.
Pozdravček, Mimi
Hm, čisto točno se ne spomnim, katerega sem nazadnje kupila. Je pa dejstvo, da kupujem Gorenjkinega in Kraševega, gotovo je bil eden od teh dveh.
Svetlorjavega kakava v prahu jaz še nisem srečala, vsi so temnorjavi. Svetlorjav je samo Benko, ki ni pravi kakav, temveč iz kakava, sladkorja in ne-vem-še-česa pripravljen granulat za napitek.
Tako da glej, da bo res kakao, pravi kakao v prahu. Je grenek. Tako da če iz tega delaš napitek, ga moraš sladkati. Je pa nepraktičen za napitek, saj se iz prahu takoj naredijo grudice, ki jih težko raztepeš.
V biskvit ga jaz dodam za moko, kar presejem skozi cedilo. Je pa res tudi to, kar sem napisala zgoraj. Ko ga dodaš v maso za biskvit, je vse skupaj svetlorjavo, kot mlečna bela kava. Vedno sem malo žalostna, ko sipljem to svetlo maso v pekač in si želim temnega biskvita. Prisežem, da med peko čisto potemni :-))
Dobro peko in lep pozdrav, Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.