Sojini kosmiči in tofu
Sploh ne znam kaj uporabnega (enostavnega) naredit iz teh dveh reči. Toliko sem slišala, da se da naredit kaj dobrega, razen da se da tofu v solato, da bi res že rada pogruntala kako dobro simpl kombinacijo.
Kako ste vi začeli s tem? Sojini polpeti, ki sem jih doslej spravila skup so bili čist bljak…
M
Tofu lahko mariniraš v sojini omaki in popečeš na olivnem olju, fino ga je popeči tudi izdatno namazanega z gorčico. Lahko se ga zmiksa z samimi dobrimi rečmi kot: kapre, sušen paradižnik, olive, olivno olje ali pa z jajci in olivnim oljem narediš sojanezo. Sojine kosmiče je potrebno namočiti v mešanici sojine omake in vode potem pa popeči na čebulici. Z raznimi dodatki česen, paradižnik… pa potem polniš zeljne liste, paprike, bučke…
bubo
Za mene je velika razlika med sojinimi kosmiči in sojinimi koščki. Sojini kosmiči so taki kot vsi kosmiči, tudi meni vse razpada in ni mi dobro oz. okusno, kar pa kupim kot sojine koščke pa izgleda (namočeno v vroči vodi) kot faširano meso. To uporabim za vso hrano, kjer bi lahko uporabila mleto mesto. Za moje vegije sojo mešam z zelenjavo (npr. drobno naribanimi bučkami, korenjem, kumarami itd.), za mesojedce pa sojo zmešam z mletim mesom in jih tako malo “nategem”, da je samo meso. Delam polpete, musake, lazanje, pa še kaj bi se našlo. Tufu pa me nekako ne pritegne. Sem pa se tudi že mučila s sejtanom, pa je preveč dela z njim. LP Vera
Tofu narežite na rezine za prst debele, lahko jih posolite ali polijetet s sojino omako(dobro), lahko jih posujete s papriko, popečete, opohate, če uživate jajca, meni so najboljša tako enostavno
lahko jih popečete, daste gor popečen malancan, mocarelo, pelate, lahko jih pripravite v omakah namesto mesa, isto s seitanom, sojine koščke uporabite pokuhane v sarmah, paprikah, kjer bi uporabili faširano meso, sojino koščke pa kjer bi uporabili meso. koščke. Pa še malo domišljije in je.
Poiskusite pa s kakšnimi zelenjavnimi polpeti, polpeti iz kosmičev, pire,… začimbe,…
Forum je zaprt za komentiranje.