Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za kakšno kosilo

za kakšno kosilo

Piščanec na kuskusu z mandlji in rozinami

40 g mandljev, 4 majhne žličke olivnega olja, 300 g kuskusa, 75 g rozin, 2 žlice nasekljane na kolute pomladne čebule, ½ žličke cimeta, ½ žličke soli, 400 gr piščančjih filetov prsa

Cele mandlje pražimo par minut na suho, ob obračanju rahlo porjavimo, odstavimo, ohlajene nasekljamo.
Na 2 žličkah srednje razgrejemo olje, kuskus in mandlje ob mešanju pražimo 4-5 min, vzamemo ven, prelijemo s 450 ml vrele vode, vmešamo rozine, čebulo, cimet, sol, pustimo pokrito 20 min ob strani.

V ponvo damo preostalo olje, popečemo meso, narežemo na šnite.
Na 4 krožnike razdrobimo kuskus, nanj naložimo meso.

Varianta, spustimo cimet, damo curry.
Ali spustimo cimet in rozine, damo sladko rdečo papriko.Tudi čebulo bi popražila da omehča na ne vročem.

Poleg omaka iz zelene, olupljen gomolj nalistamo, popečemo, zalijemo s kislo smetano, dodamo malo vode, pokuhamo, ko omehčano, spasiramo ali stučkamo z vilico.

lp

Hej eka,

tole se sliši pa odlično! Sem ravno na pavzi med učenjem 🙂 in sem postala šarv lačna ob tvojem receptu…..no ja, saj bo že počasi čas kosila 😉

Smem vprašat, kje si dobila ta recept? Tole bom ob priliki sigurno pripravila!
…naslednji teden enkrat sigurno….danes pa bo soparjen losos s sojino omako in brokoli (imamo še nakj domačega zamrznjenega).

LP

Ja. V eni od lekarn v Grazu prejšnji teden nakupla za celo družino – razen zame.Lekarnarka pa pravi, no, če za vas nič, dobite pa tole.In je bil en lusten koledar z recepti na zadnji strani, to je recept meseca maja.Mož trenutno na okrevanju v toplicah (koleno) se malo upira prevajanju , da so “čudni” recepti, a bom že ga pripravila, pa še kaj poslala.Omako sem dodala sicer sama, ker se mi zdi jed precej suha.Težko da bi kaka solata zraven šla?Mogoče nalistane kumare, redkvice, limoni sok, olivno olje, pa kak kalček vmes..ne vem, no.
Je pa s temi recepti tako, doma se jih nabira z vseh vetrov, strgani od tu, skopirani od tam… In si rečem, ko bo čas, vse prepišem….Sem se enkrat peljala z valkom iz Benetk do Gorice in sedela z gospo iz Istre, ta je bila prava, en kupček receptov imam od nje, sem jih kar na eno revijo pisala.
So taki lepi spomini, veliko več kot samo kuhanje, a ne.
lp

Eka, super, hvala, se priporočamo še za kakšen “mesec”.

Tale piščanec z rozinami in mandlji me je spomnil na palestinsko maklubo oz. jordanski mensaf, tudi v Maroku imajo jed kuskus na ta način. Variacije so riž-kuskus, piščanec-ovčetina, drugo meso, mandeljni-pinjole. Vse pa je dobro :-))
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close