Recept za nudelne
Jaz vedno naredim mešanico na 1 jajce dam 4 žlice moke. Malo ostre in malo mehke.
Zgnetem navadno kar v multipraktiku. Za eno mešanico navadno uporabim 4 jajca. Ko se v stroju oblikuje kepa (ali več manjših), stresem na pult in pregnetem še z roko. Nato zavijem kepo v plastično vrečko (vzamem kar tisto za zmrzovanje) in pustim na pultu počivati približno pol ure.
Nato narežen na štiri kose in vsakega posebej razvaljam. Sedaj imam strojček za valjanje, prej sem pa valjala z valjarjem. Ko prvič valjam še malo pomokam na obeh straneh z moko, potem pa ni več potrebno.
Ko je testo razvaljano na željeno debelino ga pustim, da se delno posuši. Medtem ga nekajkrat obrnem, da je enakomerno suho. Ko imaš pbčutek, da se bo testo pričelo lomiti (na robovih) je primerno, da ga narežeš na rezance.
Uspešno delo želim
Mateja
Za veliko količino: 1 kg bele moke in 10 jajc. (strogo nobene vode). Zamesiš in valjaš ter režeš.
Stroj za valjanje je super (kovinski, znamka Ampia). Na koncu imaš še dva rezila: za ozke in široke rezance. Če je testo trdo vmeseno, potem ni problema za valjanje in rezanje. Sicer pa se pri rezanju radi malo sprijemajo.
Lp, Ela S
Znamke mojega stroja ne vem, moram doma pogledati. Kupila sem ga lani v Leclercu, ker so imeli akcijo.
Odnese se super. Na ta strojček valjam tudi testo za krhke flancate ;). Tudi pri tem se super odnese.
Na strojček lahko režem tudi rezance, zelo uporabno, samo meni se včasih preveč posušijo trakovi testa, pa potem kar na roke narežem. Za nudelne mi je pa odločno preširoko. Imam rada drobne nudelne.
Pri mojem strojčku je bil dodan tudi pripomoček za rezanje. Poznate kolešček z valovitim robom. No tukaj je pa več koleščkov z valovitim robom na osi. Koleščke lahko nastaviš bolj na ozko ali na široko, recimo za rezanje različnih blekov ali rezancev z valovitim robom. Tudi kar uporabna stvar.
Lep pozdrav
Mateja
Forum je zaprt za komentiranje.