sadni biskvit- katastrofa
Dober dan, tako sem jezna in zalostna, ker mi sadni biskviti nikoli dobro ne uspejo. Vceraj sem npr. spekla jabolcnega in danes sem ga vrgla kokosim. Na sredini je zgledal surov, ceprav sem ga pekla 1 uro, ves se je drobil. Kaj naredim narobe???? Ali dam prevec sadja???? Koliko naj ga dam na 500 gr moke? In zakaj se mi je drobil?
Hvala za nasvete in pomoc.
Varvi
Jaz sem sicer bolj boga z biskviti. Načeloma mi ne uspejo, ampak nasvet imam pa vseeno. Kadar sem pekla s sadjem (testo, sadje, testo), potem upoštevam nasvet znanke – in se obnese.
Najprej dam pol mase za biskvit v model in pečem v ogreti pečici pet do deset minut. Toliko, da na vrhu zakrkne. Potem dodam gor sadje (dobro ocejeno!) in prelijem z drugim delom testa, ter spečem do konca (še vsaj 20 min)
Lp, ela S
Hej!
Že leta delam sadno pogačo. Recept je vpisan. Uporabljam vse sezonsko sveže sadje, kot zori. Da se tudi z vloženim, pa ne uspe tako lepo, ker je prevlažno. Lahko si pomagamo tako, da naprej malo popečemo samo testo, nato naložimo rezine sadja ( pri vloženem). Tudi zamrznejno uporabljam.
Sadje položimo po vrhu, nič vmes, tako da popolnoma prekrije celo površino.
Nikoli še nič šlo v smeti. Všeč nam je, ker je brez pecilnga.
Pobrskaj za receptom in natančnimi navodili za 3 leta nazaj.
Lp
Hvala obema za nasvet. Bom res naslednjic spekla, potem dodala se sadje in pekla naprej. Najbrz zgresim tudi, ker zmesam sadje med testo. Pa se nekaj, najbrz so bila jabolka razrezana na prevelike kose. No ja, vaja dela mojstra, me pa vseeno grrrrr jezi, ker imam s sadnimi biskviti vedno tezave, pa tako rada jih imam……
He Babi, tvoj recept seveda ze imam.
PS: prejsnji dan sem spekla linske piskote po tvojem receptu: odlicni!
Forum je zaprt za komentiranje.