Nujno – pomoč – preslano!
Odvisno, koliko je preslana in koliko vas to moti – ce bi se zdela hrana meni hudo preslana, bi jo najbrz kar zabrisala stran. Ce je malo preslana, dodatek kisle ali sladke smetane sol razredci in tudi izboljsa okus. Lahko pa zavrzes samo omako in naredis za prilogo k zrezkom kaj manj slanega (krompirjev ali zelenjavno-krompirjev pire, mlinci) in mogoce zraven skuhas gobovo omako iz vrecke.
Nasploh pa: vsak od nas ga je v kuhinji ze kdaj posteno polomil, zato se ne sekiraj, nasmej se, jutri bo stvar pozabljena:)
lp, proxima
Se strinjam, da se tako stvar rešuje s krompirjem. Dodal naj bi se cel olupljen krompir, ki se ga potem odvzame iz jedi.
Jed kar tako stran zavreči je tudi škoda, edino če se je stresla cela vrečka soli 😉
Vladka
Drage mojstrice, hvala za ideje, bom drugič porabila, predvsem tisto s krompirjem se mi zdi zanimivo. No, upam, da ne bo naslednjič.:)
Sicer pa sem zadevo rešila tako, da sem odvzela del omake (približno pol), v preostanek pa sem zmešala razpuščeno moko, spet vse pustila vreti in je bilo dobro. Pa malo smetane za okus, pa je. Najedli smo se, bilo je fino. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.