dekoracija za torto
Rada bi naredila torto “nogometno igrišče”, za dekoracijo bi rabila igralce in gola. Nekje sem že spraševala pa prodajajo samo 15 figuric skupaj, kar pide več kot tri tisoč. Samo za dekoracijo mi je to preveč. A mogoče še kdo ve kje bi prodajali take dekoracije ali pa če imate kakšno drugo idejo! l.p. in hvala !
Ja, tudi meni se zdi oboje dobra ideja, Lego kocke (oz. ustrezne igrače, če gre za otroka) ali marcipan. Pri marcipanu seveda ne boš delala kompletnega nogometnega moštva, hehe. Saj ni toliko važen perfekten izgled figuric, kot celoten vtis.
Razne dekoracije za torte imajo v Pekarni Vrhnika v Črnučah, Ljubljana, vendar ni majhnih količin in ni poceni. Mogoče bi kakšne figurice bolj slučajno lahko staknila v eni od verzij “199 SIT” trgovin?
LP Mimi
Pri čokoladnih oblivih sem poskusila svašta, ostala sem pri varianti z oljem, menda se ravno zaradi olja obliv sveti. Nalomim čokolado in dolijem navadno belo olje, na 10 dag čokolade slab dl olja. Previdno pri segrevanju, da se ne pregreje, niti blizu100°C ne sme priti. Pravzaprav se segreje olje, čokoladne koščke potem mešam v toplem olju, da se počasi stopijo. Lepo se zliva, čez noč se lepo zagotovo strdi, pri rezanju se ne lomi, saj olje mehča.
Finta je tudi v tehniki oblivanja. Pripravljam se, da bom naslednjo torto res oblila na rešetki, kot pravijo slaščičarji. Spodaj peki papir, gor rešetka od pečice, zlivaš na torto, kar steče, ostane spodaj na peki papirju, lahko postrgaš nazaj. Mene je vsakič neslo tudi to, da sem hotela pecivo obliti z 10 dag čokolade, žal brez večje količine ne gre. Ne predstavljam si še čisto dobro, kako potem celo oblito torto prestaviti na pladenj, mogoče že prej daš spodaj dva dolga noža?
To me je doslej vsakič odvrnilo, tako da sem oblivala kot običajno na pladnju in z jedilnim nožem nazaj mazala, kar je steklo po obodu. Za lepo torto na pladnju pomaga, da okoli podložiš s trakovi peki papirja. Ko je obod okrašen ali oblit, samo potegneš ven peki papir, pa ostane spodaj lepa bela čipka ali kar pač že imaš.
Veliko veselja z okraševanjem torte, LP Mimi
Hali, zelo sem navdušena nad tvojimi tortami. Pravi mojster si. A imaš za pol krogle model ali biskvit tako zrežeš? S čim pa narediš gor tisto dekoracijo (smetanove rožice)? A z vrečko, samo potem ne bi bile tako lepe, a ne? Ali tisto pumpico, ki je tudi za krofe filat in so različni nastavki? Res so super torte!!! Bravo! l.p.
Ne biskvit za torto – žogo sem pekla v stekleni posodi – pyrex,potem sem še s smetano oblikovala.Rožice niso narejene z vrečko,ampak s tisto pumpico,malo večjo (lahko delaš tudi piškote kot na stroj – samo se preveč “matraš”).In s to pumpico sem res zadovoljna,eden boljših nakupov :o))))).
Forum je zaprt za komentiranje.