Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skrbi, skrbi…pokvarjena hrana pri otroku!

Skrbi, skrbi…pokvarjena hrana pri otroku!

Pozdravljene.

Ta moment me bo konec od skrbi.
Otrokoma sem dala za večerjo proseno kašo kuhano na mleku z jabolčkom.
Ker mi jo je zmanjkalo, sem si jo sposodila pri babici.
Nekaj mi ni dalo in sem šla kasneje gledat na vrečko ( žal prepozno ) rok uporabe.
Kaša, ki sta jo oba otroka ( 1.5 in 2.5 leti ) kar veliko pojedla je bila pretečena in to kar LETO in POL čez rok.
Kako me skrbi.
Povejte kakšne zaplete lahko pričakujem, v kolikem času in ali naj pokličem k zdravniku?
V kolikem času naj bi prišlo do zapletov če bi bilo kaj narobe?
Hvala za nasvete in lep večer

Po mojem: kaša je v bistvu suha, tako kot riž in mislim da ne more biti nič narobe. Vem da se ti kar gor dvigne ko pomisliš leto in pol….
V najslabšem bosta bruhala ali imela drisko, zastrupit pa se verjetno nista mogla.
Pa kaj babica ne zmeče vstran sproti takih stvari. Pa saj je mogla vedet da ima že dolgo to in bi lahko pogledala na rok.

;))

Ja, meče stran, meče… a v omari sta bili dve vrečki. Te očitno ni vrgla stran, se pa spomnim, da sem ji jo jaz enkrat dol poslala.
Je pač zagrabila prvo in žal napačno. 🙁
Saj zdaj imam gor “pravo” vrečko, a kaj mi zdaj pomaga? 🙁
Otroka spita in upam, da res ne bo kakšnih posledic.
Se zgodi ni kaj, ampak skrbi me pa vseeno.
Hvala za tvoj hitri odgovor.
Lep večer

Jaz mislim, da si lahko popolnoma brez skrbi – ce se je kasa normalno nakuhala, pomeni, da so beljakovine in skrobni delci v njej taki, kot morajo bit. Mogoce ne ves, ampak zito iz faraonskih grobnic je vzklilo, ko so ga posejali – tako zelo ucinkovito mati narava poskrbi, da se snovi v semenih ohranijo.

V nekdanji JLA so imeli po pripovedovanju mojega strica vojaki veliko sreco, ce so dobili za vecerjo Gavrilovicev dorucak, ki je bil mlajsi od njih, pa se nikomur ni nic zgodilo – tega sicer rajsi ne bi preizkusala na lastni kozi.

Se enkrat, nic skrbi, mirno noc in zdravo spanje!:))

lp, proxima

Po mojem si lahko brez skrbi: če bi bilo kaj hudo narobe s kašo, bi opazila še preden si jo dala kuhat. Če nič drugega, bi bili kakšni “mesni dodatki” zraven.
Če pred kuhanjem nisi opazila nič čudnega, potem najbrž ne bo nič narobe.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close