Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recept z albert keksi in kokosom

recept z albert keksi in kokosom

Prosim za pomoč.

Pred dobrim tednom sem na kulinarični Sloveniji videla recept, ki ga sedaj nikakor ne morem najti. Ne spomnim se niti naslova.

Gre pa nekako takole.

Albert kekse (zdrobljene) zamešaš z stopljeno margarino skupaj s čokolado in kokosom (pa najbrž še s čim), potem pa vliješ v posodo, ki jo pred tem potreseš s kokosom in potem ohladiš. Sliši se tako slastno…

Ali ve katera za kateri recept gre???

HVALA!!!!

lp, neli

Mislim, da gre za “slastne Nušine rezine”-upam, da sem prav napisala. So pa re dobre, se splača probat.

MOGOČE JE TOLE:
Kokosova bajadera
(iz ramine knjižice receptov)

30 dag piškotov albert – zmletih
1 dcl vode
10 dag margarine rama za peko
20 dag kokosove moke
4 žlice ruma

za preliv
20 dag čokolade
8 dag margarine rama za peko

postopek
V zavreli vodi raztopimo sladkor in s tem prelijemo zmlete kekse. Margarino penasto vmešamo, dodamo kokosovo moko, rum, namočene kekse ter vse skupaj dobro premešamo. Pekač obložimo s peki papirjem, ga namažemo s pripravljeno maso in jo enakomerno porazdelimo.
Maso prelijemo s stopljeno čokolado, ohladimo in ponudimo narezano na kocke ali pravokotnike.

Je to, to?

lp

Julija

Hvala, prav tega sem gledala – Nušine rezine.

Binca1 – hvala tudi za tega – zdi se mi podoben, bom poskusila.

Skratka – zlate ste!

Lp, neli

Pozdravljeni !
Ja, Nušine rezine. Tudi jaz sem jih naredil. Prvič po receptu, pa so se mi zdele nekako “prazne”. Drugič sem dodal na roko zdrobljene orehe …. Milina, čisto nekaj drugega. Mislim pa, da še vedno nekaj manjka. Naslednjič bom dodal še malo ruma ali pa francoskega konjaka, da nekako “zaokrožimo” zadevo.
Je pa zelo preprosto, hitro narejeno in zelo dobro.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close