KOKICE VEDNO PRISMODIM
Ker imamo kokice (koruzno pokovko) vsi zelo radi je tista iz mikrovalovke, sicer zelo enostavna in dobra, predraga, saj pri nas pečemo pokovko vsak dan.
Sedaj smo nabavili navadno pokovko in skoraj vedno se mi prismodi, čeprav jo pečem v teflonski Tefalovi kozici in se mi ne bi smela. Dodam nekaj olja, mož pravi da premalo, a meni se zdi dovolj (2-3 žlice).
Včasih solim že prej, ko še niso razpočene, včasih kasneje, … ne vem kje ga polomim.
Kako pokovko pripravljate ve?
Imam “kokicomat”, kupila sem ga pa v Trstu pred kake pol leta za priblizno 20 Eur. V pogonu je sicer bolj poredko, kadar naju prime filmski vikend, si pa privosciva se ta razvrat.
Moja prijateljica pece kokice v pokriti teflonski ponvi s cisto malo olja in jih vsakih nekaj sekund pretrese, pa nikoli niso prezgane ali zasmojene. Mogoce jih peces na premocni vrocini?
lp, proxima
Mi smo Gorenjci in smo znani po svoji šarovnosti- ha, ha, ko bi bilo res v naši družini.
Tudi pri nas imamo radi kokice. Enkrat ko nisem imela nobenih vrečk za pripravo kokic v mikrovalovki, sem poiskusila, da sem v staro uporabljeno vrečko, ki je ostala od peke v mikrovalovki natresla enako količino koruze, dodala malo soli in olja in vrečko zalepila s papirnatim selotejpom (tisti rumenkast trak, ki ga uporabljajo mizarji ali pleskarji) in nato dala v mikrovalovko. poiskus je uspel.
V Intersparu in Hoferju so kokice za mikrovele po 99,00 sit in te ne pride nič dražje, kot da kupiš navadno pakiranje.
Sicer pa, če pripravljaš kokice v ponvi, moraš dati 3-4 žlice olja (dno mora biti namaščeno), posoda mora biti globoka in široka, mora imeti pokrovko, da ti kokice ne poplavijo kuhinje (ha,ha)! Temperatura mora biti visoka, ko pa nehajo pokati, odstavi, ker drugače se ti res prismodija. Pa med peko večkrat pretresi ponev!
Galja
Jaz ih delam v veliki TEFALovi ponvi (zasede pol štedilnika:).
In to brez olja!
Ponvo dam na močen ogenj …ko mi se zazdi topla, vsujem kokice, pokrijem in počakam, da začnejo pokati…. Potem ves čas tresem, dokler ne nehajo pokati… Solim pa naknadno. Po navadi, ni nobena črtna, razen če vsujem preveč kokic.
Upam, da bo ratalo 😉
Forum je zaprt za komentiranje.