pizza za celiakaše
Danes me čaka prvi poskus v domači pripravi osnove za pizzo iz moke za celiakaše. Spekla sem že muffin kruhke, ki so uspeli. S testom iz običajne moke imam dovolj izkušenj, vendar me vseeno malo skrbi, kako se bo izšlo. V receptih na vrečkah posebnih mok je testo vedno bolj tekoče in pocasto, ne tako kompaktno kot smo ga vajeni pri navadni moki.
Doma imam več mok, kolebam med Orgranovo mešanico za kruh in Schaer C moko. Ima kdo kaj izkušenj?
Vem, da se da lupiti osnovo za pizzo za celiakaše, pa je še nisem… Tudi stran društva spet ne dela…
Natassa
Ja, saj so s to moko ok, mnogo boljše so pa z riževo ali ajdovo. Nič pacaste.
Pri nas smo riževe zadnjič “po nesreči” jedli vsi, pa nihče ni opazil, da nekaj ne štima.
Aja, če pišče poje samo eno palačinko – speci jih več in vsako posebej zavij in daj v zmrzovalnik. Se čisto v redu obnese, da ni treba packati samo za eno.
Naj povem, da je bilo testo za pizzo prav dobro, naša piška jo je pojedla več kot pol, kar je solidno. Uporabila sem le 10 dag moke, nastala je ena luštna majhna pizza. Dala sem malo manj vode, kot je pisalo v receptu in bilo je čisto malo pacasto :-)) Tudi vzhajalo je lepo.
Avena, ideja z zamrznjeno palačinko mi je všeč. Bom naslednjič kar zamrznila. Zadnjič me je tudi zanimalo, kakšnega okusa je in sem višek sama pohrustala.
Natassa
Galja,
vzela sem 100 g Schaer mix B moke, slabo žličko suhega kvasa, malo sem solila, 1 dcl tople vode in eno žličko olja (to je bolj na oko). Vodo sem dajala postopoma in nisem porabila vse vode. Saj boš videla. Narejen hlebček sem po vrhu malo namazala z oljem in dala vzhajat.
Pizza je imela premer cca. 15 cm, debeline cca. 7 mm.
Natassa
Forum je zaprt za komentiranje.