Kombuša
Včeraj se je k nam oglasila soseda voščit ob Novem letu. S seboj je prinesla gobo, no ne vem če je goba, prej gliva z zdravilnimi bakterijami.
Priložila je tudi navodila za pripravo in sem danes tudi naredila točno tako kot piše ves postopek. Zdaj pa čakam 6 dni, da bom napitek lahko tudi degustirala.
Ali ima katera od vas že izkušnje s čajem iz kombuše? Je dober, res tako zdravilen, kot se predpostavlja?
Hvala za odgovore in naj vam v letu 2006 rata v kuhinji vse, česar se boste lotile!
Imam en daljši članek o kombuši, pobran nekje na spletu. Pošlji mi svoj e-mail, pa ti prilepim kopijo. Opozarjam samo, da je članek napisan zelo tendeciozno, po njihovo je kombuša univerzalno zdravilo za vse tegobe sveta, seveda zdravi tudi raka, ljudje živijo čez 100 let in take. Podobno kot slavni uživalci mlečnega kefirja na Kavkazu. Tisti očaki so živeli 100 in več let tudi še zaradi česa drugega in ne samo zaradi pitja kefirja, predvsem pa ne v sodobnem onesnaženem in stresnem svetu.
Tako da – ne verjamem preveč v zdravilne učinke tega in onega. Če pa vsak dan v miru sedeš dol, se za četrt urce notranje umiriš in z zaupanjem posrkaš en čaj, gotovo pomaga. Tudi kamilice. In še bolj, če jih nabereš in posušiš sama, poleg še kakšnih rožic, ki jih nabiraš zaporedoma v poletnih vikendih nekje daleč od hrupnega sveta.
LP Mimi
tudi jaz sem pred leti “gojila” kombuso. pila sem jo kar nekaj casa,a se mi je zdelo,da ni nobenih posebnih ucinkov.
glede vsega,kar je pisanega o njej, sem tudi jaz malo skepticna. verjamem ,da pri dolocenihh stvareh pomaga,omili tezave….
kolikor se spomnim je caj precej osvezilen…je pa mozno,da ni po vsakrsnem okusu. zdi se mi,da malo mozira.
poskusi pa bos videla. lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.