recept za pecivo- LAMBADA
Glede na to, da mi Forum in Ve, drage dame vedno daste vedno novih idej in nas vse po vrsti rešujete iz zagat, vam bom napisala tale recept za Lambado, zelo dobro pecivo. Mogoče ga še nimate. Vir: mama od prijateljice:)
Pečemo v velikem pekaču iz pečice
Lambada:
biskvit
6 jajc
15 dag moke
15 dag sladkorja
1 pecilni
6 žlic vode
rumenjake in beljake loči. Rumenjakom dodaj sladkor in 6 žlic vode (jaz sem dala mlačno), penasto jih mešaj cca 15 min da je res lepo zmiksano. Moko in pecilni prašek premešaj in nato izmenično vmešaj s stepenim snegom v rumenjakovo maso. Stresi na Pomaščen pekač, lepo poravnaj, peci na 180 stopinj (jaz mam navadno pečico ne ventilatorsko) cca 15 min.
Ko se to peče moraš vmes kuhati puding:
3x vanilijev puding v
1 l 100%pomarančnega soka.
V litru pomarančnega soka skuhaš 3 vanilijeve pudinge, po postopku, ki velja za kuhanje pudinga.Dobro premešajte da ne bo grudic. Po še vročem biskvitu polij vroč puding. Na vroč puding takoj začni polagati Albert piškote- petit kekse. Koliko jih boste rabile vam težko rečem ker doma imamo za 5 cm ožjo pečico kot stoji v večini slo kuhinj tako da jaz porabim manj in tudi biskvit sem priredila za 5 jajc da mi ni prišlo previsoko pecivo. Vse skupaj pusti da se ohlaja, vmes pripravljaj naslednjo kremo:
0,5 l mleka
5 žlic gustina
6 žlic sladkorja
skuhaj da se zgosti (fino je če ti rata skuhat brez grudic tole filo, ampak vseeno se poje:))
Ko je tale krema ohlajena vanjo vmešaj se 125 g zmehčane margarine (kar z mikserjem). potem pa kremo namaži po albert piškotih. Če je celo pecivo že ohlajeno potem lahko narediš še zaključek.
Po načinu Bain Marie- kunaje nad paro, stopi 200 g jedilne čokolade in nekje med 150g-200g masla, med taljenjem večkrat premešaj,da se vse lepo stopi in nato polij po celotnem pecivu. Ko je čokolada lepo trda pa je najbolje da narežeš pecivo na kockice, rombe,….. Pomagajte si tako da v višjo posodo daste zares vročo vodo in vsaj dva noža (da se lepo segreje rezilo), ki ju pri rezanju izmenjuješ(enkarat potegneš z enim , enkrat z drugim(da se en tačas segreje). Tako ne bo težav pri rezanju.
Če mi bo ratalo precivo poslikat bom gor prilepila še slikco, obljubim slikce pa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.