Najdi forum

KROMPIR

Ali mislite, da lahko surov krompir narežem na koščke in dam peči v pečico zraven svinjske pečenke? Ali se bo sploh lahko lepo prepekel in bo po kakšni uri in pol dobro pečen? Še nikoli nisem pekla krompirja v pečici in zato lepo prosim naj kaj svetuje tista, ki je to že poskusila ali mi odsvetujete.

Nadja

Nadja2, kar pogumno! Krompir se speče približno v eni uri, zato ga dodaj kasneje. Je pa krasnega okusa, saj pomaga pečenkin sok… Pri nas je vedno uspešnica!

Jaz dam zraven pečenke kar cel olupljen krompir. Dam jih istočasno ker sta skupaj pečena. Če pa boš krompir narezala na koščke pa ga dodaj kasneje k pečenki.

Po mojih izkusnjah je tak krompir cudovitega okusa, ker se prepoji s pecenkinim sokom, nima pa skorjice.

Ce hoces imet skorjico, lahko skuhas neolupljen krompir – kuhat ga das pol ure, preden je gotova pecenka, se vrocega pa takoj olupis (naj bo priblizno enako velik in ne predebel). Ko vzames meso iz pecice, ga das na pladenj, kjer ga bos razrezala – tako ali tako mora peceno meso vedno nekaj minut pocakat, da se “umiri”. V tem casu premesas krompir s pecenkino omako v pekacu, ga das nazaj v pecico in pustis kaksnih cetrt ure, da se zapece – v tem casu imas ravno razrezano pecenko na pladnju, potem pa samo se vse skupaj serviras.

Za umetniski vtis in dober okus potreses pecen krompir s svezim petersiljem ali drobnjakom, ko je ze vse skupaj na krozniku.

lp in dobro praznujte!:))

proxima

seveda lahko !!! pa se zelo dober bo!! petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close