Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Svinjska ribica

Svinjska ribica

Ker vem, da ste na tej strani same dobre gospodinje, vas prosim za kakšen nasvet kako uporabiti oz. narediti iz mesa svinjske ribice? Letos sem se odločila, da pripravim za novo leto nekaj posebnega, zato so dobrodošli vsi nasveti! Lepe praznike vam želim!

pečena v lisnatem ali kvašenem testu, pečena in ovita v slanino, narezana na zrezke in pohana,…

Lp, ela S

speci kar celo-kot pecenko. lahko jo naspikas s cesnom ali prsutom.med peko jo polivas z lastnim sokom in malo belega vina tudi pase. petra

jaz sem za Božič delala ribco v listnatem testu. Ribco sem v 10 min popekla v ponvi z vseh strani, na olju prepražila čebulo, česen, šampinjone in to mešanico porazdelila po razvaljanem listnatem testu, v vse skupaj pa zavila meso. dala v pekač, pomazala z jajcem in pekla 1 uro. Bilo okusno, vendar naši so pogrešali kakšno omakco-polivko, ker pride zelo suho in pusto. Mogoče imaš kaj omakce od peke pečenke ali kaj podobnega za zraven.

Tudi jaz sem to kuhala za Božič! Mesu običajno dodam korenčkovo ali gobovo prilogo preden ga zavijem v testo. Potem ni suho. Mogoče ti kdaj pride prav. No, tudi druge priloge so gotovo v redu, meni sta ti dve pač najljubši.

Hej,
tudi pri nas bo sv. ribica. Malo popečeno, nadevano s suhimi slivami, bom zavila v listnato testo in pekla.
Miranda

Pečena v pečici, povrhu suhe fige, suhe slive , dobi tako lepo sladko slano škorjo, aromo, dobro.Malo masla, lčahko malo suhega belega vinčka, nato pečenko ven, pobrati odvečno maščobo, narediti malo omakice, lahko s paličnim, dodati košček pečenega suhega sadja od tam, politi, na kose narezano meso.
lp

Miranda,jaz bom delala isto kot ti,samo pod listnato testo dam še malo slanine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close