piškoti so se mi uničili:-(
Kakor sem jaz brala moraš ločeno hraniti posamezne vrste piškotov.
Kolikor imam jaz iskušnje z ovsenimi piškoti jih je potrebno kar hitro pojesti, ker hitro postanejo mehki. Zgleda vežejo vodo iz ozračja nase.
Mogoče bi jih lahko poskusila ponovno osušiti v pečici na mogoče 100 stopinj za cca 10 minut in potem hitro pojesti.
LP Mateja
Ovsene piškote redno delam že leta. Zaprti v škatli se res velikokrat zmehčajo, četudi poleg ni drugih piškotov, v tem primeru pa verjetno še prej. Pravega pravila še nisem odkrila, kdaj se to zgodi in kdaj ne, lahko ti naštejem samo nekaj svojih (odkritih) napak.
Enkrat sem še tople oz. mlačne piškote zaprla v kovinsko škatlo, ker se mi je mudilo. Takrat sem jih potem še enkrat malo pogrela/posušila v pečici, potem so bili krasno izjemno trdi kot kamen :-))
Enkrat sem v testo dodala precej več tekočine; no, to je bilo namerno.
Sedaj pa delam tako, da jih imam doma v kovinski škatli, ko si jih nesem v službo (hehe, kar v polivinil vrečki), vrečke v predalu ne zaprem, gledam, da vsaj ob strani ostane malo odprto. Predal nekaj časa sicer omamno diši (v piškote dodajam ingver, cimet ipd.), a piškoti ostanejo trdi.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.