Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recepti – holesterol

Recepti – holesterol

Pozdrav,

ali ima mogoče kdo kakšne recepte za peciva pa tudi druge jedi za osebo, ki ima povišan holesterol in se želi “paziti”? Nikjer ne najdem nič takega (brez jajc ali vsaj brez rumenjakov, brez maščob oziroma samo z olivnim oljem, jasno brez smetane,…).

Hvalezna bom….:)

Lp

Rumenjake se da fino zamenjati s kazeinom.

Tale je nevtralen, dobi pa se ga se v znj okusih (to je za sladice OK, ko pa delas kaj “slanega”, je nevtralni muss). Tole ga vsebuje sicer cca 70%, ampak efekt je pa isti, ce ne se boljsi:

Malo poeksperimentiras, pa je. Moko in ostale OH-je s kosmici in podobnim. Maslo pa z olivnim oljem. Vsekakor pa oseba s povisanim holesterolom MORA sprejeti dejstvo, da klasicnih “dobrih” okusov zanjo ni vec na listi dovoljenega.

Hoj,

hvala za odgovor. Kje se pa dobi kazein? Ali samo preko spleta, ali pa je tudi kje kakšna trgovina…?

Jasno, da se ta oseba zaveda, da se mora odrekati, ampak…včasih pa le paše se malo posladkati:))

Lp

Ma kaj prav prav nobena nima povišanega holesterola? Blagor vam:)))

Mi nimamo nobenega specialnega recepta, uporabljamo pa obvezno olivno olje, enkrat tedensko (vsaj) obvezno ribe, mesa itak ne jemo ko smo vegiji, edini problem je pecivo v tem času. Jajca so v manjših količinah, je pa veliko stročnic, žitaric in s tem mineštre, pa kaše…a zelenjava in sadje pa je obvezno na zalogi…pa kake začimbe, ki naj bi baje zniževale holesterol – cimet, česen in podobno…

p, maja

ps. po pravici povedano pa še sama ne vem zase kako je z mojim holesterolom, se pa pazimo zaradi parnterja, mene zdravnik na tem pregledu še ni dobil:)

Hvala za odgovor, saj mi se tudi pazimo zaradi partnerja, zase ne vem, kako je, ampak preventiva ne škodi:)

Ribe bodo sigurno na mizi (pečene v soli v pečici verjetno), glede peciva pa…bomo še videli.

Lp

Za kazein

Za sladice: na kulinariki poisci ovsene skalce. Malo prilagodi kolicine, pa je…

Ali pa Google:

Ohhh…res ti hvala! In srečno….

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close