Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika idealen pekač za potico

idealen pekač za potico

je kateri??? Rada bi ga kupila mami, najboljšega, pa ne okroglega. takšnega za ”eno” rebro. KJE jih prodajajo in kakšne so cene? (V intersparu nimajo)

Načeloma raje kupujem v namenskih trgovinah, se pravi, posodo in pekače na gospodinjskem oddelku, npr. Merkurja. Tam jih imajo zagotovo, vseh vrst. Cena je odvisna od kvalitete materiala, načeloma so vsi pekači po nekaj tisočakov, ne prav veliko.

Seveda jih imajo tudi v vseh večjih trgovskih centrih, raznih trgovinah za dom in vrt…

Idealen? Tega ima verjetno vsaka pekarica po svoje nagledanega :-))
LP Mimi

Kot je napisala Mimi. Vsak ima svojega. Sicer pa se uporabljajo silikonski, teflonski, pločevinasti, glineni,…

Lp, Ela S

Morda bi ji bil všeč glinen okrogel. Je slovenski in tradicionalen.

saj to me ravno zanima-ali je boljši teflonski, silikonski, glineni….tako kot vsi vemo kateri so najboljši za muffine, kateri je najboljši za potico?
hvala.

Meni se zdijo za potico najboljši glineni pekači.

Kateri pa so najboljši za muffine?

Za muffine dekleta najbolj hvalijo silikonske pekače, ki so na tem področju tudi novejša pogruntavščina. Zagotovo se nič ne prime, le pekač je treba polniti že na rešetki iz pečice, ker je precej mehak.
Osebno imam za muffine navaden teflonski pekač, ki ga še dodatno namažem z maščobo in potresem z drobtinicami, pa se mi niso še nikoli prijeli. Ne maram namreč tistih papirnatih srajčk v katerih se tudi peče muffine, ker se prilepijo nanje.
Za potico pa jaz najraje uporabim predpotopni model od moje mame. V bistvu gre za model za šarkelj, tako da tudi potica pride lepo valovita. Je pa iz aluminija, in po moje star že tam blizu mojih let. Tašča peče v glinenem (ko je kupila novega, se ji je nekaj potic pokvarilo – prijelo, zdaj ko je pa dobro prepečen je pa v redu).

p.s. še malo bolj za šalo. Ali tudi vaše mame in babice vedno, ko pohvalite potico zajamrajo da jim pa letos pa res ni ratala…

lp. tinca

tinca,

tudi jaz pečem muffine v silikonskem pekaču, vendar nikoli ne mažem, ne posipam, pa gredo vedno lepo ven. Ko se na rešetki ohladijo, jih položim v papirnate srajčke.

Natassa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close