Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaki marmelada

kaki marmelada

Pozdravljene, zanima me kakšen oz. kateri marmeladi ima podoben okus marmelada iz kakija. Namreč doma imam nekaj kakija, sicer ga nimam rada, bi pa vseeno poskusila z marmelado. Nekaj receptov sem našla na linku, sicer pa vas vljudno prosim za vaše odgovore.

LP

Sori, ne poznam kaki marmelade. Če bi imela doma kakije, bi jo gotovo delala, tako pa tistih nekaj, kar jih kupimo, raje sproti pojemo :-))

Bi pa rekla tako, da četudi ti kaki ni najbolj všeč, ti bo mogoče marmelada znosna. O okusih je težko govoriti… Jaz bi na tvojem mestu vsekakor poskusila, sploh če imaš doma več kakija. Tako ali tako je bolj priporočljivo delati malo marmelade v široki kozici, jaz delam po 1/2 kg v eni kozici. Pa zato vsaj dve hkrati, hehe. Poskusi s 1/2 kg kakija v eni kozici, v pol ure mora biti narejeno. Tako te ne stane ne dosti časa ne energije in materiala. Odgovor dobiš naslednji dan, ko se dobro ohladi. In še edini pravi bo :-))

Lep pozdrav in sladko marmelado, Mimi

Raje kot marmelado delam kakijevo pecivo, recept pa sem pod tem imenom našla na kulinariki.

To kakijevo pecivo sem naredila sinoči, danes ga ni več. Ali je lahko še kakšno drugo sadje namesto kakija, npr. mandarine, pomarane, banane?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close