slastna darilca za otročke-help
Ker sem vas ravnokar odkrila in sem zelo navdušena nad vašimi recepti bi mi verjetno znali svetovati in priskočiti na pomoč. Moja “tavelka” je lansko leto nesla v vrtec vsakemu otročku v skupini prašička s testa (saj veste, prašičkov obrazek), letos imamo v vrtcu še “tamalo” in speči bi morala 35 pujskov – no saj ni tako veliko a glede na to, da jih je nesla že lansko leto, bi bilo fino narediti kaj drugega. Pa tudi lani sem imela čas za take stvari, ker sem bila na porodniški, letos pa bom verjetno imela kar dve pomočnici, ha,ha. Imate kakšen predlog kaj naj spečem ? Hvaala
Nisem jih delala, samo poželjivo ogledovala. Ne glede na to mislim, da je krasna ideja. Dela po moje ni toliko, vsaj ne več kot s pujski. Gotovo si brala komentarje, v tistem času (tj. mislim da 2. srečanja Kulinarike) je bilo pod imeni “ježki” “jezki” ipd. kar nekaj debate na to temo, več punc je poskusilo in poročalo. Če daš pod avtorja Evito in vse ostalo prazno, dobiš vse Evitine poste, hitro boš našla.
LP Mimi
SLADKE DOMINE
TESTO:
6 rumenjakov
15 dag sladkorja
7 dag margarine
10 dag jedilnečokolade
4 dag moke
1 pecilni
2 žlici drobtin
0,5dcl ruma(sok)
15 dag mletih orehov
6beljakov-sneg
marmelada
PRELIV:
10 dag jedilne čokolade
10 dag margarine
2 kapljici olja
BELI PRELIV(za pikice)
pol beljaka
7 dag sladkorja v prahu
žlička limoninega soka
Margarino,sladkor in rumenjake penasto zmešaj,dodaj stopljeno čokolado,moko,pecilni in drobtine namočene v rumu,orehe in na koncu sneg.
Testo peči na 200°C-20 minut.
Vroč kolač premaži z marmelado.Ohlajenega pa še s čokoladnim prelivom.
Razreži kolač v velikosti domin in jih obriši in nariši pikice z belim prelivom.
Hvala za recept, Alias. Domine sicer en bodo pristale v vrtcu, ampak jih bomo pohrustali doma, to pa predvsem zato, ker sta naši princeski danes že nesli v vrtec košari polni ježkov. Navdušena sem – zelo lepi so in lahko rečem, da so mi 100 % uspeli, pa se nimam za kakšno hudo dobro kuharico. Res je le, da so bodice precej trde in ne vem kako se jih bodo lotili otročki v jaslih, ampak v končni fazi so ježki lahko tudi za okras in ne nujno za v usta, zato sem dodala še za vsakega po en bombonček.
Ježke sem slikala in jih bom ob prvi priložnosti pokazala tudi vam.
Hvala in lep pozdrav.
Hvala, hvala. Prav zanima me ali jih bodo otroci veseli. V končni fazi je to zelo poceni darilo – pa še prisrčno je.
Kar se tiče mleka, ki naj bi ga po receptu dali le nekaj žlic… verjetno z receptom ni nič narobe le zelo star je in mogoče so bile za mero včasih tiste velike lesene žlice, ki so večje od žlic, ki jih uporabljamo danes.
Forum je zaprt za komentiranje.