Najdi forum

Kruhomat

Pozdravljene,

sem dobila za rojstni dan aparat za peko kruha. Sem ga naredila točno po receptu, ki je bil priložen, pa je ratala ena trda stvar, nič kruhu podobna.

Sem dala 3,5 dcl mleka, 60 dag moke, sol, sladkor in kvas na vrhu in naravnala programe tako, kot je pisala v navodilih. Tri ure in pol je gnetlo, vzhajalo in na koncu peklo, pote,m pa prie ven nekaj, kar je za v smeti.

Kaj naj storim.

M

Meni je sicer kruh uspel že od prve peke naprej, pečem vedno na hitri program – 2 uri,
po receptu:
4dl vode, ali mleka ali 2,5 dl vode in en navadni jogurt
1 žlička soli
1 žlička sladkorja
50 dag moke
1 suhi kvas – 7 dag

metilice namažem z malo olja, zmečem sestavine po vrstnem redu, kot je napisan in dam na hitri program. Moko največkrat dam tip 850, včasih mešam z belo ali polnozrnato, včasih še semena in tako iz osnovnega recepta skoraj vsakič pride drug kruh.
Ne obupaj in kar še poskusi, uspešno peko!

Vrstni red je voda (hladna), sol, sladkor (z merico), moka, suhi kvas ( v jamico, da ne deluje prehitro). Ob zvočnem signalu dodati zrnje. Mogoče se niso vrteli vijaki, po uporabi namočiti posodo, da odpadejo ostanki pod vijaki. Hitri program.

Majabo, mislim da imaš premalo tekočine. Jaz dam 330 ml na 500 g moke, pa kruh vedno uspe. Sicer pa uporabi iskalnik. Veliko je bilo že napisanega o peki kruha v avtomatu. Pa na sosednji forum kulinarika.net pokukaj. Imaš napisanega o peki kruha v avtomatu, za teden dni branja.

Lep večer.

Še link:

Julija

tudi meni prvi kruh ni ratal. Lahko sem ga metala v steno:)))) Pa sem tudi delala po receptu tam:)))

No, potem sem pa dodala še malo tekočine .. pa je bilo prec bolje:))
Aja, pa res preveri, če si metlice dobro nasadila!!:)))

Saj bo, saj bo .. vaja, vaja:)))))))))

<http://kate.moj-album.com/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close