Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Uzitne kosarice za bozicne piskote

Uzitne kosarice za bozicne piskote

Zivijo.

Kuharji v moji glavi so sklenili, da bodo letos delali bozicne piskote. In da jih zelijo podarjati v nekaksnih testenih kosaricah, ki bi se jih dalo pojesti. Na temo vlecenega testa sem dobila nekaj idej (ceprav bi mi manjkali modelcki ali pekac za vecje muffine), pa mi ni videti najlepse. Najraje bi imela “kosarice” iz krhkega testa.

Ker imam ravno sposojeno knjigo Sladice (Ucila), sem notri nasla nekaj, kar bi bilo super – v receptu Cesnjeve tortice … Vendar… kljub temu, da sem se recepta drzala 110% (ni ravno moja vrlina, zato si dosezek stejem v velik plus), zadeva ni uspela. Pravzaprav… “ni uspela” je under-statement. Sicer pa je vse na slikah.

Ima katera kaksno idejo, kaj narediti? Je mogoce pri receptu manjkalo jajce? Tudi za kaksne druge ideje se priporocam (ali pa ce katera ve, kje bi se dalo kupiti “kornete” za sladoled, ki niso cisto v konus, torej bolj v obliki salice…)…

Hvala!

Hm, cilj je kar zahteven…
Kar takoj povem, da ne vem, samo razmišljam. Iz recepta tudi ne razberem, kako dobiš valovit rob košarice? To je potrebno na nečem oblikovati? Iz pečenega testa si to težko predstavljam. Vlečeno ali listnato samo ne drži oblike, krhko se med pečenjem splošči, naraste. Ne vem.

Takšne košarice bi si še najlažje predstavljala iz marcipana. Malo trše ugneten marcipan (z nekaj dodanega sladkorja v prahu) bi lahko razvaljala, potem pa upognila v valovit rob, spodaj bi ga lahko zlepila z dnom skodelice. Užitno je (sploh za ljubitelje marcipana) in možno izvesti. Ne gre pa za velike košarice, to je samo za nekaj piškotov, ali ne?

Drugače sem prav takšne košarice iz testa za sladoledne kornete že videla v slaščičarnah, imajo jih za sladoled namesto kornetov oz. steklene skodelice. Mogoče bi lahko v kakšni takšni slaščičarni nažicala, da ti nekaj skodelic prodajo ali podarijo?
LP Mimi

jaz pa si take košarice predstavljam iz testa za janeževe upognjence. spečeš jih ina namesto da jih oblikuješ v upognjenec, jih potisneš v npr. kavno skodelico, da se naredi košarica…

No enkrat sem delala iz listnatega testa. Naredila sem tako, da sem izrezala kroge. Nato sem jih položila na narobe obrnjene kozarce, malo stisnila ob stene kozarca in spekla v pečici.
Dobila sem majhne skodelice, ki sem jih napolnila z čokoladno kremo. Sem bila kar srečna, ker kozarci niso popokali.

Mogoče bi morala narediti testo kot za janeževe upognjence in jih nato položiti na kozarčke, da se upognejo (posušijo) na kozarčku. Samo vse te čarnovnije so bolj majhne.

Kakšne bolj pametne ideje pa nimam.

LP Mateja

Jah, baje, da se tople previdno vzames iz pekaca in polozis cez narobe obrnjene skodelice, kar potem tem “torbicam” da obliko…
Razmisljala sem tudi o vol au vent-ih, ampak to sem enkrat pocela, pa je ravno malo prevec komplicirano in casovno potratno, poleg tega pa se bojim, da listnato testo ne bi imelo toliksne “nosilnosti”, kot si predstavljam, da bi jo moralo imeti. Ne bi rada, da bi dajala okrog polne vrecke drobtin iz listnatega testa 😀
Marcipan bi tudi bil ok, ampak hm… finance 🙂 Tega namrec nameravam narediti nekoliko vec. Pri nas je letos december se nekoliko bolj “susen” in ne bo nobenih daril sploh. A pri vseh otrocih in obiskih in voscilih in tem… je kar treba dati nekaj iz rok, ne? 🙂
Moj naslednji eksperiment bo vseeno iz vlecenega testa, vmes pa gledam za kaksnimi ze oblikovanimi “korneti”…

Preizkus iz “prirocnih modelckov”, ki so (ocitno od barve) puscali skrajno sumljiv vonj, in vlecenega testa. Nisem se trudila za estetiko, bil je samo test 🙂

In se nekaj, kar sem nasla v Eurospinu. Narejeni vol-au-venti (malo so suhi, ampak po moje bi bili dobri, ce bi jih mogoce namazala z malo masla in se na hitro enkrat vrgla v vroco pecico). So pa premajhni za to, kar jih rabim jaz. Je pa vseeno fino vedeti, da se z njimi naslednjic ne bom sama zafrkavala 😀

T-1G pohvala za vztrajnost!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close