Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zelene smrekice

Zelene smrekice

Lep pozdrav vsem z Dolenjske.Redno vas berem, velikokrat kaj uporabim, redko sodelujem.Danes bi pa le potrebovala en recept.Enkrat sem nekje videla kekse v obliki smrekic, ki so bili obliti z zelenim prelivom.Na oko :kot limonin led, ni bilo iz tube.Lepo prosim, če imate kakšen recept za tak preliv!?Pa mogoče rdečega tudi!?Hvala vsem

Za zelenega ne vem, za rdečega lahko uporabiš sladkorno sipo, ki jo zmešaš s sokom rdeče pese.

Sladkornemu ledu dodaj kapljico jedilne barve.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Videla sem take male stekleničke z vsebino različnih barv, ena tudi zelena in okus po mentolu. Mogoče bi lahko to pomagalo, če bi dala v sladkorni led. Sicer nisem poskusila.

Rabila poleti, ko sem dodala malo ledenemu metinemu čaju. Lp

Kaj pa kak malinovec iz kivija? Ali kak drugačen bolj natur sok – spinacna barvna voda…meni te steklenicke niso najbolj vsec, sem enkrat mentol stestirala na breskvah pa je bil cuden okus, nic podoben breskvam:)

To, o čimer pišete so arome, v zelo podobnih stekleničkah pa so tudi samo barve brez vonja in okusa… o tem pišem jaz… zeleni jedilni barvi. Menda se jih dobi od Foster Clarks-a tudi v Slo., vsaj tako je zadnjič bilo napisano.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Sama sem uporabila namesto zelene barve kar naravno aromo mete, ki jo dela etol. Zmešala sem malo vode, veliko mletega sladkorja in sem vlila majhen curek te arome. Moram povedati, da je barva ledu kar lepo zelena. Samo prvi dan me je bilo kar zelo strah, ker je imel led tako izrazito aromo mete. Bilo je kar neprijetno močno. Z ledom sem oblila medenjake in moram povedati, da je bilo naslednji dan zelo dobro. Kaj več pa piškoti niso zdržali, ker so kar izginili.

Hvala, hvala!

To, kar omenja Tajč, je tisto, kar sem jaz mislila. Lp

Pri nas se sedaj dobi dve vrsti jedilnih barv:
– v tubi od Schwartau (naj bo res barva in ne tuba za pisanje, piše na deklaraciji)
– v stekleničkah od Foster Clark (stekleničke so malo večje od teh z Etol aromami)

Za barvanje limoninega ledu priporočam jedilne barve, ki so brez okusa oz. arome. Razen seveda, če želiš tudi dodatek arome, npr. pomarančne za pomarančne piškote ipd. V tem primeru so Etolove arome super.

Umetna barva? Da, seveda, tudi v Etolovi aromi je umetna barva in poleg tega še umetna aroma. Zeleni piškoti so težko naravni izdelek. No, mogoče s špinačnim sokom :-). Kakorkoli, takšne piškote delamo ob posebnih priložnostih za posebne priložnosti, v manjših količinah, za obarvanje ledu za več pekačev smrečic pa je dovolj kapljica barve.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close