Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Keksi s cimetom

Keksi s cimetom

Rada bi spekla kekse z okusom po cimetu. Najdem le recept za cimetove zvezdice, a se mi čudno sliši. Le kako naj valjam testo, v katerem je le sneg, sladkor in mandlji? Najraje bi delala nekakšne take običajne kekse, ki se jim cimet doda (ko pri peki lahko sodelujejo tudi otroci). A koliko cimeta dodam?! Prosim za vaše izkušnje. LP

Imam nekje recept. Poiščem….javim…če in ko se spomnim

Jaaa, prosim!

Jaz bi vzela kar navadno testo za piškote in dodala 1 srednjo žličko mletega cimeta, recimo na testo iz 1/2 kg moke. Dodala bi še 1/2 žličke začimb za medenjake, tam so dodane še druge, bolj močne začimbe (mleti klinčki, piment…). Sam cimet ni tako močan.

Lahko pa z otroci spečete medenjake. Priprava ni komplicirana, nič bolj kot navadni piškoti, enako lahko valjaš in izrezuješ. In zelo diši po cimetu…
LP Mimi

Če pa ne maramo medu :((
Ena žlička na pol kg bi se kaj poznala? Kaj pa, da bi vzela rjavi sladkor na mesto belega. Bi bili keksi bolj rjavkasti?

http://www.mercator.si/podjetje/zivljenje/hrana/recepti/krhke_cimetove_in_cokoladne_kocke

Julija

Sorry, ni uspelo.

lp

Julija

Zdaj pa menda bo.

Julija

Se opravičujem, a jaz sem recept pozabila prinesti (pišem v službi). Grrrr

Hvala Julya, da si se tako potrudila, a to niso ravno “keksi”, ki bi jih lahko napekla prej in shranila do božiča. Se pa vseeno zanimivo sliši …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close