Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj iz koruzne moke?

kaj iz koruzne moke?

… ali drugače kako porabiti koruzno moko?

Doma imam 2 kg koruzne moke pa ne vem, kako jo porabiti. Enkrat sem spekla koruzni kruh, pa ni bil dober (kupljen je mnogo boljši).

Prosila bi za kak recept, sladice, preverjeno dober kruh, ipd.

Natassa

cmoke

Koruzna zlejvanka – delam jo po tem receptu, s tem da namesto bele moke dam polovico bele in polovico pirine, včasih namesto nekaj moke dam mlete orehe.

Moj oče rebe pred pečenjem namesto v beli, namoči v koruzni moki.

RIBE in rebe

lahko naredis koruzne zgance. petra

Ni imamo radi polento na različne načine. Zna biti z raznimi dodatki tudi specialitetea; še posebno popečena.

Vpisala sem tudi recept za Projo. mešanica koruzne in pšenične moke, z dodatkom jajčk in še česa. Pobrskaj.

Lp

Tixi,

v kako velikem pekaču pečeš in kako visoka pride zlevanka? Najbrž je sočna, saj so jabolka v njej.

Natassa

lahko kaj več poveš o koruznih cmokih, prosim?

Natassa

Zlejvanko pečem v tistem polovičnem pekaču, ki je malo višji, visok pride kakšne 3 cm.

Babi,

upam da boš tole prebrala.

Mene pa zanima, ali bo proja užitna in okusna, če jo naredim danes zvečer, pojemo pa jo jutri??

Mi doma nikoli nismo pogrevali jedi (izjema so jote,segedini in podobno), zato me vedno skrbi, če hrane ne pojem še tople;)

> RIBE in rebe

Ali lahko napišeš kaj več?

Nina, hej !

Mogoče prepozno.

Ker je to kot nekalšna pogača, jo ponudim tudi naslednji dan.
Zavijem jo v alufolijo in pogrejem v pečici. Tako ohrani sočnost.

Lp

Hojla,

prebrala sem sicer šele danes, sem pa “tvegala” in projo spekla v petek, jedli pa smo jo še v nedeljo za zajtrk (hladno). Bila je odliča, naslednjič jo bom naredila z manj olja (za moj okus je bila premastna). Spekla sem jo za malico v hribih in se je odlično odnesla.

Nina, tudi sama sem prvič pekla po original receptu, potem pa dodala manj olja. Z recepti in okusi je pač tako.

Zato pa znamo uporabljati lastno glavo:)

Lep večer Babi

Jaz delam iz mešanice koruzne in bele moke muffine s čebulo in sirom. Super kombinacija in zelo okusno. Recept je pa sicer iz Kulinarike.

lp

Julija

Preizkusila sem tole koruzno zllivanko s polovično količino. Prišlo je zelo rahlo, visoko niti 3 cm, nastala je bolj sladica, jabolk (2) skoraj ni bilo čutiti.

Nekdo je napisal, da je to super večerja, pa se meni ne zdi, ker je to skoraj običajen biskvit. Sladica torej.

Naslednjič poskusim speči projo od Babi.

Natassa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close