cimetove zvezdice
Bliža se čas, ko dobiva kuhinjo in že sedaj vneto iščem recepte kaj se bo peklo za praznike, letos me tale kuhinja tako spodbuja da ni res…
Ker pa je material za nekatere piškotke kar drag, bi se morda malo zamenjalo sestavine – npr cimetove zvezdice. Mandlji so tako presneto dragi, če želim naredit 2x kolečino piškotkov gre vsaj kg mandljev, kar pa je kar fino drago, tako sem prišla na idejo, da bi mandlje morda zamenjala z orehi, pač lešniki tudi niso najcenejši…je že katera sprobala orehove zvezdice?Bi morda masa prišla preveč “mastna” od orehov?
Hvala za pomoč!
Lp, maja
Hej!
Mandeljni imajo res svojo ceno; sem silno zadovoljna, da smo mandljevce zasadili med prvimi drevesi. Žlahten plod:) Lešniki pa nam ne uspevajo najbolje:(
Staša, olja je res približno enako !
Ampak ne vem, zakaj je v pecivih z orehi občutek maščobe vedno bolj prisoten kot z mandeljni ali lešniki:(((
Aprila, bo tudi z orehi dobro, brez skrbi.
Joj, že strašite s piškotki :)))
Vidim, da so vse strešice na mestu…napredujem:)
Lep dan Babi
Da pritaknem še svoj lonček glede maščobe v lešnikih in orehih.
Svoj čas sem pogosto delala bajadere ali nekaj podobnega. V receptu so orehi in bajadere so enkratne ( ne delam več, ker so sladke in požrem vse sama….) Pa jih je naredila še moja mama in ker je pač imela doma lešnike, pa še svoje povrh, jih je naredila kar z lešniki. Okus ni bil čisto isti, a še vedno dober, daleč od tega. So bile pa njene bajadere veliko bolj suhe od mojih. Prav drobile so se. Torej je nekaj na tem, da je v orehih več maščobe kot v lešnikih.
Lani sem naredila cimetove zvezdice z lesniki in na koncu sem eno za drugo zvecila v upanju, da mi morda le postanejo vsec. Ubcutek sem imela, da so jim lesniki dali nekako “zatohel” okus, pa imam drugace cisto rada lesnike. No, to je pac moja izkusnja in za v prihodnje sem se zaklela, da bodo doma narejene cimetove zvezdice le se z mandlji ali pa jih ne bo! :-))
LP, Muša
Forum je zaprt za komentiranje.