Najdi forum

peka kruha

Včeraj sem poskusila speči v avtomatu kruh z navadnim kvasom, pa je v sredini “padel dol”. Ne vem, če je to vzrok. Vzela sem 350 vode, 540 moke in polovico kocke kvasa. Ali pečete z navadnim kvasom in kako?

Če si pekla na normalnem programu, je pol kocje kvasa preveč. Jaz dam na 500 g moke pribl. 10g svežega kvasa.Kakšno kocko si pa imela:25g ali 42g?

V CLATRONICU so recepti s suhim kvasom, razen za belo in rženo moko, za 500 g bele moke 3/4 zavojčka, za rženo pa 1 zavojček. S suhim kvasom se hleb nikoli ne ugrezne.
Na 2. stopnji se peče s 700-800 g moke.

Kolikor sem sama sprobavala, je prej problem v moki kot v kvasu. Moka mora biti suha, najbolje direkt iz trgovine. Ko sem imela doma moko iz enega mlina, je najprej kruh dobro ratal, potem pa čedalje slabše hajal in padal dol (poleti, ko je visoka zračna vlaga). Ugotovila sem, da je prevlažna, z novo moko iz trgovine in katerikmkoli kvasom zdaj kruh spet rata.
Miranda

Jaz imam tudi clatronika. če pečem na normalnem programu ( cca. 3h) mi vedno pade dol. Če pa pečem na kratkem programu (cca 2h), pa mi vedno 100% uspe ne glede kakšno moko dam ali kakšen kvas dam.
lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close