Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ledene kocke brez margarine

ledene kocke brez margarine

Take lušte ste mi naredili z njimi, da sem jih morala nujno probat, ampak po drugi strani pa nisem hotla dat 20 dag margarine, ker je bilo jasno že vnaprej, da bo pol pekača mojega. In margarine potem tudi, a ne? Torej, namesto zdrobljenih piškotov sem v pekač dajala cele petit beurre, namočene v toplo mleko, eno plast, po vrhu sem posipala mandljeve lističe, ker drugega nisem imela in skupaj sirovo maso dala pečt, potem pa še smetano gor. Ker me je blazno firbec matral, sem en del pojedla že topel (odličen!!!), ostalo pa danes skupaj.
In rezultat:
– ker nisem imela pekača navedenih mer ( a so to tisti emajlirani, običajno svetlo modri?), sem vzela malo večjega, ker sem se bala, da bi mi šlo kaj čez. Žal je bil toliko prevelik, da je vse skupaj visoko samo cca 1,5 cm, domnevam, da bi moral biti vsaj 3cm, a ne?
– ker nisem vedela, ali bo še skuta dodatno namočila piškote, jih nisem povsem razmočila v mleku, ampak samo malenkost: izkazalo se je, da je bilo pecivo tam, kjer je bila bolj mokra podlaga, veliko boljše, tam, kjer ne, pa malo bolj usnjato
– mandljevi lističi meni niso bili najbolj všeč, možu pa zelo, poleg tega pa se mi je tam, kjer so bili na gosto posipani, podlaga hotela odlepiti od kreme.

Zaključek: pecivo se da absolutno narediti brez maščobe v “testu” in je zelo dobro! Verjamem, da je z margarino še boljše, ampak opisano je bilo res eno najbolših peciv iz skute, kar sem jih kdaj jedla. Priporočam!

Miška, lepo, da ti je uspelo, ampak enkrat pa se le pregreši in boš videla, da veliko naredi pri okusu tudi sama “originalna” podlaga. Jaz piškote tako namočene sicer tudi uporabljam za peciva, ampak ponavadi za nepečena… s pudingom, jabolki ipd.
In, ne, kocke naj ne bi bile visoke 3 cm, saj jaz delam v malenkost manjšem pekaču, torej pridejo višje kot normalno, pa so vseeno visoke ne več kot 2,5 cm.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mala miška, jaz sem vzela lahko margarino (Latta), namesto običajne kisle smetane sem vzela lahko kislo smetano (Meggle) in pa pusto Vipavsko skuto. Tako sem kar precej zmanjšala kalorično vrednost peciva na račun maščob. Kvaliteta in okus nista trpela. Mojim je bila celo bolj všeč ta lahka varianta. Sem delala obe v roku treh dni. Bi se dalo pa še kje malo pogoljufati. Če želiš. ti lahko posredujem moj nizkokalorični recept.

lp

Julija

Toda, drage moje, kje pa je recept za te ledene kocke, jaz ga ne najdem.

lp E.

Dobro jutro!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Julya sama sem jih delala v soboto popoldne in moram reči, da so fantastične, le preveč kalorične. Prosim, če mi posredujteš tvoj nizkokalorični recept.

Aja pa še to, bi želela katera imeti recept za manchmelow. Ful dober!

LP Valci

valci, daj napiši ga prosim. Imam sicer enega, ampak dobrega ni nikoli preveč :-))), sabrina

Valci, na moj mail pod nickom mi pošlji svojega, pa se zmeniva. OK?

lp

Julija

Kaj pa če bi ga vsem tukaj napisala?

Hojla, danes zvečer, ko pridem domov bom napisala recept za manchmalow. Dobra zadeva.

LP Valci

Evo tole je moja predelana verzija, po želji pa jo seveda še lahko spreminjate. Napisane so samo sestavine, saj postopek je itak enak.

250 g zmletih polnozrnatih keksov (v originalu Albert keksi)
150 g lahke margarine (v originalu navadna margarina 200g))
to je osnova.

1. krema
0,5 kg puste skute (kakšna je v orig. ne vem)
2 rumenjaka (v originalu 4)
5 dag rjavega sladkorja + sladilo po okusu (v orig. 10 do 15 dag sladkorja)
2 žlici pomarančnega soka
2 žlici limoninega soka
4 beljaki (v orig. isto)

2. krema
3 lahke kisle smetane ( v orig. 3 kisle smetane)
2 vanilijeva sladkorja + malo sladila po okusu + malo vanilijeve arome (v orig. 4 vanilijevi sladkorji)

Je pa v receptu zreduciran tudi sladkor. Lahko pa uporabite osnovne mere za sladkor, seveda.

Poročajte, kako vam je všeč ta lahka verzija.

lp

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close