Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako narediti repo?

Kako narediti repo?

Prosim za nasvet, kako skuhati kislo repo. Katere začimbe uporabiti?

Hvala in lp.

Jaz dodam samo malo kumine in lovor. Po potrebi jo solim. Ko je kuhana naredim podmet iz velike žlice kisle smtane, malo moke in pol žličke sladke paprike za barvo. To zliješ k repi in še malo pokuhaš, da se tudi moka skuha.

lp

Julija

pa še recept za Joto

Repo zgostim z dvema ali tremi krompirji, ki jih skuham in pretlačim in ni potrebno dodajati nič moke, pa še zelo okusno gostljato pride. Od začimb dam sol, malo popra in lovorjev list. Nazadnje še malo ocirkov. Božansko!

Hej!

Ker je nona vedno kisala celo repo z dodatkom tropin rdecega grozdja po stiskanju, je nejna repa imela vedno tak rdeckast nadih. In otroci smo jo kar tako jedli, ko jo je nona potem ribala.

Zelo pogresam ta nadih. Zato dodam malce refoska, ali dobrega rdecega vinskega kisa. In cesen pri meni ne sme manjkati za okus, samo rahlo zarumenim.

Tudi sama ne zgostim s podmetom, raje s krompirjem, kot Marta.
Ocvirki pa, njami njami:)

Lep vecer Babi

Hvala vsem za odgovore in nasvete. Jutri torej na našem jedilniku: repa, matevž, ocvirki in pečenice. Njami, kako sem lačna.

V kislo repo ali zelje obvezno dam tudi dve ali tri brinove jagode. Zdi se mi, da zelo obogatijo okus. Včasih jih dam tudi v govejo juho.
LP, Astra.

v repo dam kuhati rebrca in repa ima okus brez zabele

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close