Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Organizacija pri peki za rd

Organizacija pri peki za rd

Tule vidim, da vas je cel kup pravih mojstric. Tudi jaz osebno strašno rada pečem, edino kar je, mi ponavadi zmanjkuje časa. In seveda zame velja, da ni pravega rojstnega dneva brez domačega peciva. In vedno hitim hitim, pa še nikoli nisem bila zadovoljna, ker bi vedno rada pripravila še več.
Zdaj pa me zanima tole: kako se organizirate tiste tako pridne, ki na mizo ob raznih zabavah postavite na mizo poooolno različnih finih, doma narejenih stvari? Koliko dni prej začnete? Kako jih shranite, da ostanejo sveže? Kakšne stvari se lahko pripravi vnaprej?
Se opravičujem s tolkimi vprašanji, ampak bliža se 5. rojstni dan moje hčerke in rada bi se izkazala :-))

Hej!

Sicer jaz ne postavim na mizo prav veliko. Se zlasti se izogibam drobnega peciva, ker priznam,postanem ze zdaj malo nervozna. Drelam raje druge stvari.

Ob praznovanjih je ponavadi starinski kolac, korenckovo pecivo (vse narezano na kocke),ledene skutine kocke- lepo aranzirane, 2 dobri ruladi iz orehovega biskvita z razlicnima nadevoma, torta in nekaj kvasenega.
Vse ze vpisano, ce te zanima.

Kako se organiziram?
Vse naredim prej in dam v zamrzovalnik ali dan prej v hladilnik. Imenitna zadeva in nimam nic predsodkov.Tako sem za praznovanje, kar se peke tice, lahko mirna:) Je pa res, da sem starejsa generacija.Rada sem za tisti dan spocita:)

Lepo praznovanje in pozdravcek Babi
Lep pozdrav Babi

Babi, naštela si ogroooomno stvari – ti pa rečeš, da na mizo ne postaviš prav veliko :))))))))
Sicer pa imam podobne težave kot Aurora, moj hladilnik in zmrzovalnik sta žal premajhna, da bi vanju lahko vse spravila, zato pač tisti dan norim in delam ko zmešana, začnem pa že navsezgodaj. Edino torto naredim že prej in jo zadnji dan samo okrasim.

Hm, (takorekoč) vsa biskvitna peciva, ki se spečejo v pekaču in narežejo na kocke, so drugi dan boljša, ko se dobro prepojijo in čokoladni obliv zares strdi. Vse to bi jaz pekla en dan prej. Če bi bila potreba, bi pekla tudi dva dni prej. Poglej, če v petek popoldne spečem pecivo, ga jemo seveda v soboto pri kavi, drugo polovico v nedeljo pri kavi. Pa je tisto v nedeljo enako dobro kot v soboto, ali ne?

Testo za ala princeske, eklerje narediš in spečeš en dan prej, s kremo in/ali smetano nabrizgaš isti dan kot postrežeš. Če to delaš prvič ali redko, sicer lahko postane kritični element, krema ni prava, smetana se ne brizga lepo ipd., do prihoda gostov pa ostane dve uri…

Za torto/rolado tako vemo, da jo je nujno speči en dan prej, zadnji dan samo smetana-okraševanje.

Drobno pecivo? Malo poglej nazaj z iskalnikom, naštevali smo že, kaj za božič pripravimo vnaprej. Najbolj tipičen je domači prijatelj, ki je zares dober po tednu, dveh, treh. Če se potrudiš in ga narediš iz dobrih sestavin, je lahko vrhunsko pecivo. Večina piškotov iz krhkega testa za moje pojme potrebuje nekaj dni v kovinski škatli, da se prepoji, predvsem vse sorte linških (z marmelado in čokoladno kremo), za tiste s čokoladnim oblivom je tudi dobro, da odstojijo kakšen dan.

Brez zamrzovalnika bi rekla tako: v tednu pred dnevom D lahko pečeš piškote (mimogrede, poleg tort, biskvitnega peciva in ostalega ne pridejo do izraza, zato se je “škoda” zares truditi, hehe – in konkretno otoci imajo prej kot ne raje bobi palčke in čips ??!!!). En dan prej (če imaš velike načrte, se raztegne na dva dni prej) bi pekla biskvitna in podobna peciva v pekaču. Zadnji dan bi prihranila samo za okraševanje torte ter rezanje in polaganje drugega peciva na pladnje.

Lepo praznovanje vam želim. Mimi

-večino spečem en dan prej.
-Izogibam se drobnega peciva, ki vzame veliko časa.
-Nikoli nič ne dam v zamrzovalnik – ni prostora.
-Vedno naredim najmanj eno preizkušeno in eno novo pecivo. Več ko imam različnih peciv v planu, bolj si upam preizkušat novotarije, saj je manj strahu, da se mi bo vse ponesrečilo
-peciva med seboj po okusih in barvno usklajujem: ne sme bit vse čokoladno, vse sadno itd
-vsekakor pa imam kar nekaj preizkušenih hgitrih receptov, ki me marsikdaj rešijo iz zagate

Pa srečno pri organizaciji in ne obremenjuj se preveč že vnaprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close