pite
Pozdravljeni!
Zanima me ali se lahko sirov burek, ki ga doma narediš zmrzne tako kot mesni-tega naredim več, zmrznem in je superca ko ga spečem, pri sirovemu je pa problem, ker se dajajo jajca noter in sem zaradi tega v dvomih. Saj bi naredila brez jajc, sam nevem, če bi bil dober. Kaj vi svetujete? Najbrž iz krompirja nobena ni delala, je pa ful dober, tega bi tudi dala zmrzniti, sam ne vem kako je pri krompirju pri teh zadevah-se ga sploh sme zmrovati?
Hvala, lp
Sirovega brez problema, to počnemo tudi pri pitulicah, ali ne? Krompirjevega jaz ne bi, saj je odmrznjen krompir zanič.
Včeraj sem prvič doma naredila sirov burek, super je ratalo. Imela sem 1/2 kg Pečjakovo testo na rolici, kar je za 4-člansko družino za burek le preveč (sedaj šele vem, zakaj prodajajo 300 g zavitke!!!). Tako sem naredila skutno-jajčno maso kot za pitulice, tudi vsi moji recepti za burek namreč govorijo enako. Iz dveh listov sem naredila zavitek za pitulice in kar celega zamrznila (Jojo, brez problema), enkrat drugič bom narezala in spekla. Preostale 4 liste sem razporedila v pekač, gubala, močila, zalivala s skuto. Burek je zelo narastel (verjetno šiptarji le ne dodajo toliko jajc in vode?), bil je rahel kot puh, prepojen, proti šiptarskemu manj masten in z veliko več skute. No, moji so sicer rekli, da je preveč skute, ker je ne marajo kaj preveč. Tudi šiptarji se verjetno ne bi strinjali z “mojim” burekom, zame pa so bila nebesa.
In res je hec, kako so burek, pitulice, sirovi štruklji in sirov zavitek pravzaprav eno in isto. Ne morem pozabiti komentarja iz filma Kajmak in marmelada (vsaj mislim, da je od tam): “Jao Slovenci, koji stavljaju šećer u burek.”
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.