Najdi forum

zam. pecivo

Zanima me ali lahko drobno pecivo in potice zamrznem? Se keksom z marmelado kaj spremeni oku
mirna

Potica iz zamrzovalnika je boljša kot sveže pečena, zamrzniti je treba še toplo,kot vse kvašeno testo. Isto velja za piškote.

Zakaj pa je treba še toplo zamrznit?
mirna

Iz kuharskih nasvetov v časopisu.

Tudi jaz se tega drzim ( se toplo). Pise v moji knjizici o zamrzovanju:)))

Zupam strokovnjakom:) Lep pozdrav Babi

Da vam razložim zakaj še toplo. Razloga sta dva:
1. Če je pecivo še toplo, ko ga zamrzneš, ni nevarnosti, da bi ga pojedli in potem ne bi imeli kaj zamrznit.
2. Če ga ne zamrzneš takoj, potem pozabiš in ga zamrzneš šele, ko ostaja, takrat pa je verjetno že malo prestaro.

Malo za hec, a pri meni to drži. Najbrž pa še toplo, zaradi tega, da potem ta vlaga, ki z ohlajevanjem izhlapi, ostane v pecivu. Ena taka laična razlaga. Jaz itak potice jem samo dokler so tople.

Proizvajalci zamrzovalnikov vedno v navodilih priporočajo, da se v zamrzovalnik daje ohlajeno hrano. Hm, kaj pa sedaj ….

Kos mlačne potice ali kruha v 200 literski skrinji ne bo naredil revolucije. Torej brez panike. Pa saj tega ne počnemo vsak dan in tudi ne vlagamo na kg takih živil. In res je, da sta kruh in potica, ki ju damo v skrinjo še topla, veliko boljša, bi rekla bolj sočna.

lp

Julija

V moji knjizici so navodila za razna zivila in pri kruhu, kvasenm pecivu je povedano tako.

Jzst, tudi jaz mislim kot ti. Razlaga se mi zdi zelo logicna:)

Lep vecer Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close