vonjave v stanovanju
Sem ena tistih, ki se bolj kot vampir cesna izogibam raznim osvezilcem prostorov (prisegam na odprta okna). V omaro dajem sivko, v kuhinji mi itak disi po cebuli :)), vcasih me pa malo mika kaj eksperimentirat – zlasti pozimi, ko smo s prezracevanjem malo “kratki”. Disecih sveck, palicic in podobnega tudi ne maram.
Lani jeseni sem vsake toliko casa “nabodkala” celo pomaranco ali limono s klincki in jo pustila nad radiatorjem, zdajle me je pa prijelo, da bi naredila kaj podobnega – ali ima katera se kaksno idejo?
lp,
proxima
sem ze poskusila s tem “spikanjem”. moram pa reci,da sem bila kar malo razocarana…vonj je bil komaj zaznaven in se to res od blizu! ?
zadnjic sem pobirala meto.oprala sem kar cele veje in jo obesila v kuhinji. lepo je disalo….a je bilo bolj kratkega veka..)
sicer si pa pomagam z disecimi svecami…lp petra
Ravnokar sem zasledila na starševskem čveku enako temo in prilagam naslednje:
Avtor: sonce_rumeno
Datum: 18-10-05 15:10
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=47368&t=47368#reply_47368
ne vem če tole iščeš, deluje pa :-))
Ne znam narediti aktivnega linka.
No, ideja je pa super. Bomo še danes sprobali.
LP
Hej!
Poskusila sama aktivirati link, pa mi danes ne uspe.
Kaksno diseco svecko obcasno prizgem. Do sedaj je najbolj uspesno delovala neka “pastirska svetilka”. Lusna keramicna napravca s prostorom za neko tekocino, stenjem in nekim vulkanskim kamnom na vrhu … Potem to prizgem in ko se plamen razsiri cez kamen, ugasnem s pokrovckom, potem nataknem pokrovcek z rezicami in krasno unici vonjave.
Joj, sem skomplicirala, le kdo bi razumel ta moj opis:(
Samo kaj, ko se vedno bojim teh tekocin, disav…Zato uporabim le res v nuji.
Najlepse disi v kuhinji, ko v susulniku cez noc susim sadje in zelisca:)))
Lep pozdrav s soncne obale Babi
Forum je zaprt za komentiranje.