Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta iz malin

torta iz malin

Malo sem iskala v iskalniku, ampak nisem nasla nic podobnega.
Skratka (bom kr povedala) v Celjskem planetu Tus sem v njihovi slascicarni jedla torto, ki po okusu spominja na malinovo, ampak je noter vec vrtc gozdnih sadezev (borovnice in robide).
Jaz bi se verjetno odlocila za cokoladen biskvit in torto samo iz malin.

Zanima pa me naslednje…kako narediti kremo iz malin. Ta torta ima na sredini tako dobro sadno kremo…pa ne vem kako bi jo naredila.
Pa kako bi naredila tisti zele (ko se skuha s pudingom), ce bom kupila zmrznjene maline in tu ne bo soka, ki ponavadi ostane, ce delas iz sadja, ki je v kompotu?
Upam, da sem razumljivo napisala.

Ponavadi delam visnjevo torto, kjer mi ostane sok in lahko lepo naredim zele, tukaj pa ne vem s cim bi naredila?

Hvala vsem za pomoc. 🙂

Maline bodo spustile sok, ko se bodo odtajale, še več bo tega soka, če boš maline posula še s sladkorjem. Kolikor razumem, boš to rabila le za žele po vrhu?
Sama s pudingom delam tudi nadev in bi v tem primeru, maline podušila s sladkorjem in vkuhala puding notri.
Sicer pa se verjetno kreme lahko lotiš tako kot za višnjevo?

Lep dan!

Vladka

Za visnjevo torto delam tako, da iz soka naredim zele. V zele zmesam pol visenj in dam to v eno plast torte. Za drugo plast pa naredim cokoladno kremo v katero zmesam drugo polovico visenj in to je to.

To torto bi pa rada naredila na podoben nacin, samo da bi v eno plast dala malinin zele, v drugo plast pa neko sadno – malinino kremo.

Uf…kompliciram, ne? :))))

Lahko bi skuhala malinov puding na mleku in vmešala drugo polovico malin?

Vladka

Morda bi naredila kremo iz sladke smetane in skute z dodatkom malin? Jaz sem po naslednjem receptu naredila jagodno (s tem, da nisem zamešala noter pireja, ampak sveže jagode):

10 g želatine
500 g skute
200 g bele čokolade
0,5 l sladke smetane

V to zamešaš odtaljene in odcejene maline. Smetano pa raje uporabi rastlinsko oz. vsaj polovico daj rastlinske, da ne bo krema pretekoča.

Zelo dobra krema iz malin pride, če zmešaš maline, skuto in sladko smetano. Jaz dajem skuto zato, ker se mi želatina upira, tistega rastlinskega nadomestka pa nikjer ne najdem.
Torej: zmrznjene maline obilno posuješ s sladkorjem, ko so še malo zmerznjene jih zmešaš s skuto in sladkorjem. Skuto vzamem ponavadi kar mariborsko. Zmiksaš (ni nujno) in pride kar kompaktna krema, z zelo dobrim, polnim okusom po malinah.

Staša, po kakšnem vrstnem redu pa ti tole zmešaš? Želatina, skuta, bela čokolada, smetana? Ali ni že zaradi skute in čokolade krema dovolj kompaktna, da je potrebna še želatina?
Hvala in lp, Mimi

To je krema iz tega recepta:
———————————————————————————————–
NEW YORK WHITE CHOCOLATE CHEESECAKE (Vir Kulinarika, avtor: peter)

Za osnovo (dno torte) potrebujete:
125 g margarine
250 g navadnih piškotov
malo mleka in ruma

Nadev:
10 g želatine
500 g skute
200 g bele čokolade
0,5 l sladke smetane

Priprava:
Margarino penasto umešaj in dodaj piškotnr drobtine. Z rokami zmešaj in dodaj toliko mešanice mleka in ruma, da je zmes mehka in sočna (ne sme biti suha in trda ampak voljna). Z dobljeno zmesjo oblozi dno tortnega modela (premera 26 cm).
Za nadev dobro umešaj skuto, dodaj nad soparo stopleno in napol ohlajeno belo čokolado, vmešaj mlačno stopljeno želatino (ki si jo predhodno raztopila v 3-5 žlicah vode, pustila 10 minut da nabrekne in si jo nato raztopila nad soparo). Na koncu v zmes narahlo primešaj še stepeno sladko smetano.
Zmes nadevaj v predhodno pripravljen tortni model in daj v hladilnik da se strdi. Preden serviraš posuj torto z čokolado v prahu.
———————————————————————————————–

Krema pride ravno prav kompaktna, tako da ne vem, kako bi bilo brez želatine …

Hvala, Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close