Najdi forum

Skuše

Kakšen dober recept, oz. ideja, kako jo pripraviti?

metka

Metka, jaz jih pripravim tako kot postrvi, torej s česnom in peteršiljem pa hop v pečico. Tudi pečejo se enako dolgo. Potem pa za ostale naredim še tržaško omako. Zase pač ne, ker se borim s kilogrami.

Če pa ima katera še kak recept, bom hvaležna, saj jih imamo pri nas kar radi.

lp

Julija

Pri nas jih tudi obožujemo in do sedaj sem jih vedno nasolila, fino načesnala, posula s petršiljem, pomokala s koruzno moko in hajd v vroče olje. Takšne so nam najboljše.
Odkar pa hujšamo, kar nekako ne vem kako bi jih lahko še pripravila. Vse preveč so nas učili, da mora riba trikrat plavati :))

Zadnjič sem sardelice spekla v pečici in sploh niso bile slabe, sploh ker sem zraven naredila še hladno omako z dodanimi kapri, ki je milo rečeno perfektna. Staknila sem jo na nekem “športnem forumu”. Če katero zanima lahko prekopiram.

metka

Metka jaz bi se priporočala za tole omako.

najraje imam skuse na zaru-poleti na tapravem,zakurjenem! 🙂 cez leto jih doma zelo redko delam. ponavadi jih specem v ponvi, potem pa….smrdi,smrdi,smrdi!! 🙁 so mi pa tako pecene dosti boljse kot pecene v pecici.
nekje sem brala recept- polnjene s petrsiljem in pinjolami. lp petra

U, jaz pa obožujem kuhano skušo. Zavrem vodo s čebulo, česnom, lovorjem ,poprom, korenjem, peteršiljem in rezino limone, ko vse skupaj zavre, dam v to skušo (najbolje jo je prirpaviti v podolgovati posodi za ribe, ki ima nastavek, da riba ni na dnu posode) in pustim, da se 10 minut po malem kuha.
Prelijem jo z malo zavretka, v katerega zmečkam korenje, svež česen in sesekljan zelen peteršilj, dodam še malo olivnega olja. Meni je to super, sploh ker sem zaradi zdravja prikrajšana za pečene ribe. zarja

Uff, se opravičujem, ker sem tako pozna. Sem namreč pozabila pogledat sem 🙁

Evo recept, kopiran z nekega foruma:

pol sesekljane čebule, 2 žlic gorčice, poper, malo soli, prb. 1 dcl belega vina. Če želiš, da je bolj “gladka”, vse skupaj zmiksaš še s paličnim mešalnikom. Če imaš doma kapre, jih vržeš notri kakšno žličko. Omako lahko izboljšaš tudi s kakšnim slanikom (nasoljenim inčunom ali sardelico v olju – olje seveda čimbolj odcediš). Če želiš, da je omaka res “heavy”, dodaš še pol ali celo pretlačeno trdo kuhano jajce.
-Ker doma nisem imel ne slanikov ne kaper, sem poskusil dodati samo jajce – omaka je bila res zelo heavy, občutek je bil kakor, da je notri zelo veliko maščobe, čeprav je bila edina maščoba tista iz rumenjaka in jo na ribi dejansko zaužiješ le kakšen gram do dva.
-Omako preliješ čez dušene ribe.

Jaz dam v omako vedno kapre in kuhano jajce, pride res super!

metka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close