Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Moja figova marmelada…

Moja figova marmelada…

Verjetno se spomnete, ko sem spraševala, kako jo narediti.
In včeraj sem spekla krasno pecivo. Že ko sem marmelado kuhalo ( kuhala fige z olupki vred ) sem jo malo ” razdelila2, Nekaj sem jo precedila in jo v kozarce nafilala čiste, ostanke sem dala v druge kozarce ( tam je precej olupkov ) , eno sem pa naredila tako, da sem vse skupaj zdrobila z paličnim mešalnikom.

Pito sem naredila takole :
4 belljake sem stepla s 6 žlicami olja v sneg. Posebej sem stepla 4 rumenjake in 6 žlic sladkorja, dodala 12 žlic olja, 12 žlic mleka, 12 žlic moke in pol pecilnega praška. na koncu sem dodala še sladki sneg.

Polovico testa sem nalila v pekač in pekla 10 minut na 200 stopinj. Nato sem namazala kozarec figove marmelade po biskvitu in po vrhu še z žlico razmazala drugo polovico biskvita. pekla sem še 20 minut na 180 stopinjah.
V receptu piše , da bi morala vse skupaj premazati s kislo smetano, a jaz sem pustila pecivo brez tega. Zelo nam je dobro in mislim, da lahko vmes nafilaš glih kar hočeš. Pita pač malo drugače…ne iz krhkega testa..

Pozdravčka
A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Ali je v gornjem receptu pomota, da se beljaki stepejo z oljem. Kot mi je poznano, se iz beljakov ne neredi sneg, če je kapljica maščobe zraven. Verjetno je mišljeno beljaki in sladkor !!??

Še velikost pekača me zanima.

Ali se po receptu doda kisla smetana na vrhu, ko je pečeno, ali predno gre v pečico?

Ja, soooory…s 6 žlicami sladkorja…

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Prosim tudi za odgovora na vprašanji:

Še velikost pekača me zanima.

Ali se po receptu doda kisla smetana na vrhu, ko je pečeno, ali predno gre v pečico?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close