Najdi forum

jedilniki

Rada se že vnaprej odločim, kaj bom kuhala, sicer potem zmanjka časa in potem skuham tisto, kar mi prvo pade v roke in ponavadi ni dobro. Katere jedilnike bi mi dodali?

Do sedaj imam tele:

JEDILNIKI

Ribe / Meso / Golaž + pire / cmoki + solata
Testenine / cmoki + sirova omaka + solata
Testenine z bučkami in/ali drugo zelenjavo
Enolončnica (repa, pasulj) / Mineštra / Kremna juha (špinačno krompirjeva, grahova, krompirjev golaž) + palačinke / vaflji
Pizza + solata
Rižota + solata
Polpeti iz bučk in jajc + pire + solata
Tenstan krompir z ocvirki in slanino + solata
Krompirjevi cmoki + kompot ali čežana
Jajca + špinača + pire
Jabolčni cmoki + kompot ali čežana

Nedelja:
Dunajski zrezki + pire + solata
Lasagna + solata
Kaneloni + solata

O jedilnikih in idejah za kuhanje je bilo tule že velilko govora. Morda ti bo v pomoč tale post (iskalnik):

Ta odgovor je več kot dovolj! Hvala!

Tako lepo je prebirat take kupe jedilnikov, a kaj, ko jih na koncu lahko uporabim zelo malo.
1. Hitri jedilnike ne pridejo v poštev, ker mora kosilo včasih počakati tudi po par ur, da vsi pridejo domov. Torej mora biti primerno za pogrevanje.
2. Solata ne pride v poštev, ker si je nihče ne naredi, stat pa prav tako ne more.
3. “Jabolčni cmoki + kompot ali čežana” ali v tem smislu – niti pod razno. Moj mož pravi, da je to sladica in takega niti v usta ne da
4. Potem so stvari, ki jih jaz ne maram: pesto,tržaška omaka – niti pod razno – ima česen in podobno
5. Kuhana zelenjava: kakor kaj, a vsi ne jejo vsega. Nekako usklajujemo.
6. Marsikatere stvari si niti ne upam skuhat
in tako naprej
Bom pa te ideje malo prebrala, kaj preizkusila in naredila svoj jedilnik v takem stilu.
Vseeno hvala za kup idej.

poglej se na coolinarika.com. tam imas prav rubriko: tedenski jedilniki. sigurno bos dobila precej idej. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close