Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika še polento, prosim….

še polento, prosim….

Tako ste me razveselile z dobrim receptom za chilli con carne – med množico na internetnih linkih je tale recept res super. Ampak… zraven paše polenta s suhimi slivami…. ki je ni v brskalniku. Prosim za kakšen dober napotek.

Vem, da se v polento lahko zameša veliko stvari (olive, korenček, brokoli… skoraj karkoli), tako da ne vidim ovire, da ne bi zamešala suhih sliv, razkoščičenih, mogoče malo prerezanih.

Princip je ta, da skuhaš polento, zamešaš noter dodatek, vliješ v nižji pekač in pustiš, da se ohladi. Potem lahko narežeš na kocke, po želji na vrh z zobotrebcem napičiš še kaj, kakšen sir mogoče še popečeš v pečici, da se spusti. Pride zelo luštno. No, to je bolj za hladno predjed ali prigrizek.

Če si mislila toplo, se po mojem lahko servira tudi takoj toplo…

Bodo še drugi povedali. Če to ni to, kar si imela v mislih, boš razložila bolj točno. Res je, da polente izrecno s suhimi slivami ni bilo na forumu, tudi sama ničesar ne najdem.

LP Mimi

Polento kuham jaz takole, morda boš poskusila ta moj način.

V slan krop vlijem malo sončničnega olja in vsujem zraven koruznega zdroba le toliko, da je bolj redko in pustim nekaj časa vreti, nato dosujem med hitrim mešanjem še pšenični zdrob, tega toliko, da se polenta zgosti. Kuha se še 10 minut in na koncu vmešam še za oreh masla za boljši okus. Serviram seveda z domačimi ocvirki.

lp E.

Hvala obema – sem naredila, ampak nisem popolnoma zadovoljna. Polenti sem dodala sol in maslo, vanjo vmešala suhe slive in jo zapekla. Morda sem spregledala še kakšen odatek za boljši okus?

Jaz bi dala še skuto pa parmezan. seveda če bi delala slano. Za sladko pa ne vem… mogoče rozine. In vanilij sladkor.

Nekateri polento kuhajo v soku od kompota. Sama še nisem poskusila, imam pa že dalj časa v planu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close