Najdi forum

kostanj

Ojla!
Ali ima katera kakšen recept, kaj vse bi se dalo narediti iz kostanja?!

Pa če slučajno še kdo ve, katere vitamine in minerale vsebuje oz. za katere težave je dober in če ga lahko nosečnice tudi uživajo?!

Vsem najlepša hvala!!!

LP, Tina

Jaz vem samo to, da je zelo kaloričen in zelo dober… 🙂 Žal ti pa ne znam odgovorit – bo katera druga.

Ravno danes je objavljen recept iz kostanja za pecivo na tejle strani:

sicer pa je iskalnik na tem forumu pokazal tole:

Preseneča me, da kostanj vsebuje vitamin C.
Tu je nekaj podatkov:

Nekaj tudi tukaj:

Midva sva si danes koncno lahko privoscila prvo rundo…

p, m

Jaz ga kar surovega olupim in nato kuham kakih 15 min v kropu. Odcedim in olupim še iz notranje kožice. Zmeljem (v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom) in dodam sladkor ter v nekaj vode raztopljeno jedilno čokolado. Tako nastane nekakšen pire iz kostanjev. Super se prileže k jabolčni čežani (jabolka, ki so neolupljena dušena v MALO vode in nato olupljena in zmiksana). Krasno je, da lahko narediš takšno sladico že iz kakšnih dveh pesti kostanjev (če greš na sprehod po gozdu in si napolniš žepe). Zraven se prileže sladka smetana.

Ko sem bila jaz noseča in sem imela neslano dieto, mi ga je moj pekel vsak dan!! In vsak dan sem se ga tako najedla, da sem vsak večer sama pri sebi prosila: samo danes naj še ne grem rodit.

Tina, kdaj pa imaš rok?

Mimogrede, a mogoce kdo ve, a res kje na Primorskem rastejo maroni??:))

lp,

proxima

Vem,da ti tema za ta forum,me pa zanima ker dojim če je priporočljivo jesti kostanj?Se še enkrat opravičujem za to vprašanje,bom pa zelo vesela če mi bo katera odgovorila.

Ko sem dojila, sem jedla prav vse. Nekatere druge matere so trdile, da opažajo, da njihove dojenčke po določeni hrani, ki jo kot doječe mamice pojejo, zvija. Jaz tega nisem opazila. Jedla sem, kar mi je pasalo. Čim bolj raznoliko.

Asana hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close