Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recepti za alergika-NUJNO!!!

recepti za alergika-NUJNO!!!

Pozdravljeni,

prijateljičinemu 2-letniku so včeraj z bioresonanco odkrili alergijo na 3 osn.živila: pšenično moko+kravje mleko+jajce. Poleg tega je alergičen še na morske ribe, kakav, kozje mleko in vse mogoče E-je.
Seveda je zdaj čisto obupana. Lepo bi vas prosila za kakršnekoli recepte, v katerih ni teh sestavin. Mogoče tudi za kakšen kruh (alergičen je samo na pšenico). Morda obstajajo kakšni posebni linki, kjer bi lahko našla recepte za alergike??
Za vaše odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!

Mislim da se tole splača prebrat

to je kot celiakija .v trgovini bioa v ljubljani dobiš veliko izdelkov , kot rezanci , kruh , testenine , sladice …….
sposebno moko ki jo lahko tam kupiš , spečeš normalen kruh kot z belo moko . priporočam pa ti da jo malo mešaš s koruzno ali ajdovo moko , je precej boljši . zamešaš pa ga bolj redko . čete zanima še več mi odpiši .sem kuharica – dietetik .

tule je nekaj razprav, ki bodo v pomoč:

Preden zacne kuhat po receptih za alergike, naj gre z otrokom na pregled k pediatru – alergologu. Bioresonanca je cisto navaden nateg, ponavljam, NATEG, ki nima najmanjse znanstvene osnove in je namenjena samo temu, da pulijo denar iz zepa naivnim ljudem, ki hocejo jasno svojim otrokom vse najboljse.

Velika vecina “alergij” na hrano v prvih letih izzveni sama od sebe, potem si pa bioresonatorji pripisujejo zasluge.

Ne me narobe razumet: nimam prav nic proti alternativni medicini nasploh, mislim, da se v njej skriva se precej modrosti. Ampak postavit eno napravo, ki uceno zgleda in sveti z luckami in natisne pisan izvid na blescecem papirju, je v dobi racunalnistva najmanjsi problem – to ni nobena alternativa, ampak samo goljufija.

pozdravcek,

proxima

Proxima, žal se s teboj res ne morem strinjat. Jaz sem živi primer, ki je ozdravljen alergije že 3 leta. Začelo se mi je že kot dojenčku v obliki izpuščajev po celem telesu,zatekanjem vek in ustnic, bruhanjem in bolečinami v želodcu. Zdrvaniki so rekli, da se naj izogibam jagodam, ki so eden najmočnejših alergenov in za njih je bila stvar opravljena. Jaz pa sem imela alergije v vsakem letnem času, ko so zorele jagode in ko je bil sneg. Skoraj 20 let sem rabila, da sem se dokončno ozdravila alergij in to samo s pomočjo bioresonančne terapije. Zato mi prosim ne govori o nategu, ker sem se o tem prepričala na lastni koži.
Naj omenim kot zanimivost: samo 14 dni pred testiranjem z bioresonanco, sem bila na navadnem alergološkem testiranju v bolnišnici testirali so mi najmanj 20 različnih alergenov, pa je pokazalo vse negativno. Čez 14 dni pa sem odšla na bioresonanco, kjer je pokazalo, da sem alergična na vse tiste snovi, na katere so me samo pred 14 dnevi (!) testirali v bolnišnici in še na veliko več. Tako sem se odločila za 14 dnevno bioresonančno terapijo, zraven seveda držala strogo dieto brez alergenov in splačalo se je! Ni mi žal denarja, ne strogega odrekanja pri hrani, saj lahko danes vse jem brez vsakršnih koli težav in strahu pred alergijo!

Imam popolnoma enake izkušnje kot Mijek.
Niso mi pomagala zdravila, injekcije, bolnišnično zdravljenje. Pomagalo mi je zdravljenje z bioresonanco.
To je odlomek iz revije Zdravje (nov. 2004):
Kaj je bioresonanca? V Sloveniji že nekaj zdravnikov zdravi s posebno vrsto komplementarnega zdravljenja – bioresonanco, čeprav zdravniška zbornica temu ni naklonjena. Zdravljenje temelji na predpostavki, da vsaka snov, neživa ali organska, oddaja svojo elektromagnetno energijo. S posebnimi napravami lahko njeno valovanje zaznamo tudi pri pogostnih alergenih, kot so cvetni prah ali posamezne vrste hrane.
Nato je mogoče preveriti, ali so frekvence usklajene z določeno osebo. Na ta način napravo uporabljajo za ugotavljanje alergij. Z njo pa iščejo tudi prisotnost bakterij, glivic, težkih kovin, strupov ali pomanjkanje vitaminov in rudnin. Obolelo tkivo (celice) oddaja valove, ki naj bi jih bilo mogoče z oddajanjem drugih valov spet spraviti v ravnovesje. Bioresonanco največ uporavljajo za zdravljenje alergij, odpravo zajedalcev, kandidoze in zastrupitve.

Proxima, brez zamere, steboj se ne strinjam.
lp dome

Lej, svetujem literaturo, kot je Kladnik: Fizika za srednje sole in podobno – pa ni treba ravno do Maxwellovih enacb. Preberita si za zacetek malo o elektromagnetnem polju – na primer, kako deluje preiskava z jedrsko magnetno resonanco, mogoce se vama bo ob tem kaj posvetilo. Vajina reklama za bioresonanco je cisti nesmisel, napisan v ucenih besedah, ne glede na to, kdo ga je objavil.

Zamerim gotovo ne, ker ima vsak z ustavo zajamceno pravico do naivnosti (da ne recem se cesa hujsega) – lahko pa povem, kaj si o tem mislim.

Skratka, pametnemu zadosca.

lp, proxima

Pa se za tiste, ki mogoce vseeno kaj dajo na “ortodoksno” znanost, dva linka:

z naslednjim odstavkom (zdajle se mi ga ne da prevajat, ampak ce koga res zanima, ga pa bom)

—————–

Various techniques have been used to rationalise the use of these bioregulatory techniques, including the Vega machine. These are as follows.

1. Convoluted pseudoscientific jargon. A good example is the following sentence taken from the handbook which accompanies the Vega machine: “Only after applying a suitable stress, which forces the organism to regulate in response to this stress, can the energetic compensatory processes be made manifest for a short time, and in most cases, show a clear correspondence with the morphological findings. 2
2. Allusion to accepted physical principles. Krop et al. make the statement that “the key to scientific understanding of these techniques lies in the area of particle physics, particularly the Heisenberg uncertainty principle and the Einstein-Rodolsky-Rosen effect”.5 However, neither they nor others attempt to bridge the gap between traditional physics and bioregulatory diagnosis.
3. Begging the question. Kenyon, in his book, 21st century medicine, writes “the observation that structural change in the body ensues following pre-existing long-standing electrical change is repeatedly confirmed by bioregulatory techniques”.1 Kenyon assumed that bioregulatory techniques are a scientifically valid method of measurement.
4. Irrelevant citations. A recent review of Vega testing by Gould cites three references as “some evidence supporting the relationship between evoked electrical conductivity and particular acupuncture points which are of diagnostic value to the patient’s particular disease process”.3,4 In fact, the first of these references is a letter to the editor in the Journal of General Practice, which has no direct supportive data. 6 The second reference purports to provide evidence that the evoked electrical conductivity on lung acupuncture points can diagnose lung cancer. 7 This paper describes as many false positive results as true positive results and subsequently counted twice in some instances, thus expanding the series. The major confounding factor — that of moist skin in sick, worried subjects, and dry skin in relaxed, healthy subjects — is not eliminated. The third paper describes the change in skin resistance after vagotomy in rabbits and presents no statistical analysis of the findings. 8
5. Claims of clinical success. This is the “fall-back” position of proponents of the Vega test method. 3,4 There are no controlled trials to support claims such as “… what are more important than the scant scientific data, are the clinical results obtained”.3,4

Assessment and recommendations
Vega testing is a technique of diagnosis without scientific basis. It purports to be useful in assessing a large range of conditions from allergy to cancer. At the best, it is a prop which can help some patients overcome ill-defined symptoms. At the worst, it can lead to inappropriate or delayed treatment. 9 Proponents of the system use a smoke screen of illusion which includes convoluted scientific jargon and unsubstantiated claims of efficacy.

The Medical Practitioners Disciplinary Committee in New Zealand has recently censured a medical practitioner who used a Vega machine. 10

The Australian College of Allergy concludes:

1. Vega testing (Vega test method) is without established scientific basis in the diagnosis of allergy.
2. The use of Vega testing may lead to inappropriate treatment and expense to the patient and community.

—————

lp,

proxima

Pametni odnehajo…

Ja pa odnehajte, če mislite, da ste pametni. Predvsem ste zavedeni! Se popolnoma strinjam s Proximo. Res je NATEG! In to pri dve leti starem otroku zganjajo. Ubogo dete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close