Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prosim za pomoč

Prosim za pomoč

Že predvčerajšnjim dopoldan sem dala namakat ješprenj, da bi včeraj skuhala ričet. A ker nisem imela časa, se še namaka sedaj. Mislite, da še je uporaben za kuhanje ričeta, ker že oddaja malo neprijeten vonj?

Če ga dobro spereš pod vodo bi bil mogoče še uporaben, vendar boš hkrati sprala tudi snovi, ki dajo gostljato strukturo ričetu. Glede na strošek (kg ješprena je 200 sit – ti pa si namočila 30 dag) je bolje da zavržeš. Namoči znova, saj je že 4-6 ur namakanja dovolj uspešno.

LP, Ela S

Najlepša hvala, bom zavrgla. Sem e kar malo oddahnila….

Ješprenj je tudi zelo hitro pripravljen za ričet, če ga opereš, daš v ustrezno količino vode in ga zavreš (par minutk je dovolj), nato ga odcediš in pripraviš naprej kot običajno. Pa ne ga potem izpirati, ker potem izgubi tisto sposobnost, da se ob kuhanju zgosti.

Jaz tako velikokrat rešim zadrego, ko pozabim prejšnji dan namočiti ješprenj.

Je pa ta način povzet iz knjižice 100 receptov sestre Nikoline.

lp

Julija

Moja mami ga nikoli ne namaka pa je enkraten.

jaz tudi ne !! samo operem ga…pa dalje…lp petra

Tudi jaz ga ne namakm, le mineštro kuham malo dlje, pa najraje jo skuham prejšnji dan, ker sproti ni časa.

ješprenj namočimo zato da je prej kuhan. drugače pa je vseeno tud če ga ne ni zato nič boljši ali slabši .kuha nega pa če večkrat pregrejete boljši je.

Jaz tudi ne namakam, niti ječmena, niti fižola, to pa zato, ker potem pozabim menjavati vodo in gre vse k vragu.

Edino čičerko namakam, ampak ta lonec imam prav pri koritu in še listek si nalepim gor: Menjaj vodo! Ker čičerke mi je pa res žal vreči v smeti.

Tega ne razumem. Kakšni problemi so z menjavanjem vode?

Fižol, ali ješprenj namočim zvečer in je namočen v isti vodi do naslednjega dne, ko zamenjam vodo in ga skuham.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close