avokado
Meni se zdi carski kot podlaga v vsakem sendvicu, kanapeju in podobno – zlasti pri tistih “nobel” zadevcah, lososu, prsutu ali kaviarju. Pa zraven sampanjec – na primer na novoletno jutro..:))
Sicer pa spomladi, ko pridemo do mlade cebulice, delam naslednjo solato/namaz: mlado cebulico skupaj z zelenjem nasekljam, dodam na rezinice zrezan avokado, solim in popram, nato pa zmesam s solatnim prelivom iz pol zavitka pretlacene gorgonzole in nekaj zlic jogurta ali kisle smetane. Da se jest z dobrim crnim kruhom kot solato za vecerjo, lahko pa tudi kot prilogo k pecenemu mlademu krompirju – v tem primeru dodam se skuto in zelen poper.
pozdravcek,
proxima
mmmmm, sami dobri nasveti 🙂 Da dodam še mojo variano, ki je že malo bolj konkretna, ampak božanska:
Avokado narežem na 1×1 cm kocke, pokapljam z limono, narežem čebulo, paradižnik tudi na 1×1 cm kocke, solim in dodam čili v prahu, lahko kakšno žlico olivnega olja – vse dobro zmešam, ampak previdbno da se avokado ne spaca. Vedno postrežem z žlico ali dvema kisle smetane (dam kar na vrh solate).
Včasih noter zamešam tudi tuno in super paše, včasih tudi nekaj žlic skute (naredi jed bolj lahko in osvežilno).
Tale omenejena zadevica super paše k tortiljam, h kruhu, ali kar tako kot solatka…….če se ne motim, sem zadnjič pri najboljšem sosedu videla, da so cene avokada zdaj kar visoke, a ne? :/
LP
Forum je zaprt za komentiranje.