Običajen rojstni dan – kako drugače?
Kmalu bomo praznovali moj rojstni dan kot običajno na dom pridejo voščit sorodniki (na točno rojstni dan – torej med tednom). Ponavadi naročimo narezek, kupimo kruh, nekaj keksov in to je to. Vsi smo v službi, tako da popoldan preživimo skupaj za to priložnost maksimalno 3 urce.
Ker pa mi že ti narezki pri ušesih ven gledajo, bi rada nekaj drugega. Smo v bloku, tako da piknik odpade, kam v gostilno hodit tudi odpade, saj imamo enoletnika, kaj zakompliciranega pripravljat tudi odpade, saj sem v službi, pa še majhnega otroka imam, ki nonstop zahteva mamico.
Hja, vem, zelo težko vprašanje! Sama se ubadam z njim že par dni. Na koncu bom pa tako pristala z narezkom na mizi, saj je najenostavneje in še koliko toliko ugodno.
Varianta je, da v nedeljo kaj pripravim (rojstni dan imam v ponedeljek), pa se potem le pogreje v pečici ali mikrovalovki.
Ima kdo prosim lepo kakšno idejo?
Vsakega predloga bom vesela!
Predlagam, da v nedeljo spečeš lep kos pečenke, jo ohladiš in v ponedeljek narežeš, zdraven pa naredi veliko porcijo francoske solate in morda še kaj vloženega. Za poobedek nekaj sladkega in vsekakor kozarček šampanjca. Menim, da s tem ni veliko dela postrezi pa po rusko, naj si vsak nadeva kolikor želi. Morda pa vseeno že priložiš kakšno porcijo na kocke narezanega sira.. PA VSE NAJBOLJŠE OB TVOJEM PRAZNIKU
Natrosla ti bom nekaj predlogov (predvsem za stvari,ki jih lahko pripraviš že dan prej):
– polnjena francoska štruca – polnjen kruh
– pitulice na 1001 način
– male pice (narediš običajno pizzo,potem vse skupaj zviješ kot rolado,narežeš na rezine in jih spečeš)
– kakšna štefani pečenka
– razne vrste solat (riževa ,makaronova)
Bom poiskala še kakšne linke pa jih naknadno pošljem.
Te pizzete: testo namažem z paradižnikovo omako v kateri je precej origana in posipam z zmeto šunko in sirom. Se tako lepše reže in porazdeli. To zviješ v rolado in narežeš na 1 – 1,5 cm debele rezine. Lahko tudi kako uro počakajo že pripravljene in jih potem zadnji hip spečeš, da postrežeš tople. To sem prejšnjo teden pripravila hčeri za rojstni dan in ni ostala niti ena.
Pa še eno slano pecivo, ki je enostavno, ga lahko pripraviš dan prej in zelo gre: listnato testo razvaljaš, namažeš s slanim stepenim jajcem in posipaš s sirom ali sezamom ali makom. Razrežeš na koščke in spečeš. Ko se ohladi daš v škatlo in lepo počaka do drugega dne.
Forum je zaprt za komentiranje.