Najdi forum

Jamie..

Danes je bilo na oddaji ful zanimivo, še bolj pa ko je otrokom pokazal iz česa so sestavine za nuggetse. Meni je bilo ob tem slabo, čeprav največ 2x na mesec tole jemo, pa še kdaj v Mcdonaldsu… Zdaj mi pa še gre to na bruhanje ko pomislim kaj sem jedla… Ali pa je morda Jamie pretiraval glede sestavine??

Dej, se men povej, kaj je noter – jaz tudi v McD vedno narocim nuggets..:)))

Sicer pa, nic se ne sekiraj. Enkrat sem prek studenta delala v eni precej znani ljubljanski stariji kot kuhinjska pomocnica, me je tudi za precej casa minilo pomfrit narocat..:)) Dokler ne samo od tega zivis, je po mojem vse v redu.

pozdravcek,

proxima

Res je, da so nuggetsi narejeni iz tega, kar je pokazal Jamie. Samo ne gre pozabiti, da so to najcenejši in v McDonald’s-u niso ravno taki. Čeprav človek enako ne more biti zadovoljen v smislu, sa je jedel piščanca, ker je piščanca tudi v malo bolj dragih nuggetsih malo.
Je bila pa zares zanimiva oddaja. Predvsem tisti del o odstopu ministra za šolstvo dva dni po tem, ko je z Jamiejem sklenil takorekoč že dogovor o revoluciji v prehrani 🙂

Pa tudi to, kako se novinarji na nesramen način vtikajo v zasebnost, je bilo kar fino prikazano.

lp

Tudi mene zanima kaj je notri. Nisem namreč gledala oddaje. Sicer nuggetsov ne jemo. Raje kar konkreten piščančji ali puranji zrezek.

Predvidevam da je malo mesa, zmlete kože, soja,..???

Lp, ela S

Ja Jaime je rekel, da jim bo pokazal približne sestavine za nagets. In je zmiksal koščke piščančjega mesa, še krvavega. Potem je posebej zmiksal kar konkretno količino piščančje kože, dodal zajetno žlico maščobe, začimb, potresel z belim prahkom (kao konzervansi), dodal namočene drobtine in pokazal otrokom. Potem je spekel zamrznjene nagets in pa piščančja bedra. So se otroci soglasno odločil, da bodo raje jedli bedra.

Meni je bil najbolj všeč tisti fantek, ki je prvi dan vse pobruhal, ker je moral pojesti eno žlico kuhane hrane. Čez mesec je pa veselo spraznil pladenj.
Se otroci upirajo na vse načine, toda če ne gre drugače na koncu priznajo poraz in ugotovijo, da je tudi drugačna hrana dobro, če ne še boljša kot tista, ki so jo prej jedli.

Sem v soboto kuhala za sorodnici, ki sta prišli na obisk iz Kanade. Skuhala sem piščančlo obaro in ajdove žgane, na kockah pršuta popekla polento za piko na i pa še jabolčni zavitek. Sta si kar zgledno nalagali na krožnik. Teta je rekla, da kot otrok ajdovih žgancev nikoli ni marala, sedaj so ji pa čudovito dobri. Nabrž tudi zaradi spominov, čeprav se moram pohvaliti, da so mi kar ratali.

Moji hčerki sta pa zraven vihali nos in raje jedli polento in slan krompir. Ne obare ne žgancev onidve ne jesta, ker je to po njinem mnenju zanič. Res da nista niti poizkulili, toda ….

Bom morala tudi sama v gospodinjstu malo zarobantit in vztrajat vsaj pri tem, da poizkusita kakšno bolj ‘neobičajno’ hrano.

Sem si pa včeraj oddajo posnela, in si jo bom danes še enkrat ogledala. Zvečer moram prevečkrat vstati od televizije in potem vidim samo polovico oddaje ali pa še toliko ne.

LP Mateja

Mene je presenetil hiter vpliv na obnašanje otrok, da so bolj mirni, zbrani in zainteresirani za učenje.

Presenetljiv je tudi tako hiter vpliv na astmatike. Še nisem zasledila, da bi astmatikom med priporočili predlagali spremembo prehrane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close